Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Την επόμενη εβδομάδα ο νόμος για απολύσεις – εξπρές στο Δημόσιο

Την επόμενη εβδομάδα ο νόμος για απολύσεις – εξπρές στο Δημόσιο

– Συμφωνία χθες το απόγευμα για άμεση απόλυση επίορκων και 8.500 διαθεσιμότητας ως το καλοκαίρι
– Χωρίς μισθό οι υπάλληλοι με παραπτώματα, άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων
– Δέσμευση για 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013 ζήτησε η τρόικα

Η τρόικα απαίτησε εκ νέου να απολυθούν άμεσα, μέσα στο 2013 5.500 υπάλληλοι και ζήτησε μάλιστα και οργανογράμματα αποχωρήσεων.
Από την πλευρά του ο Α. Μανιτάκης φέρεται να επιμένει ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν μπορεί έτσι να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο φαίνεται ότι συμφωνήθηκε με την τρόικα να προχωρήσουν άμεσα οι απολύσεις αλλά και η διαθεσιμότητα.
Για να γίνει αυτό πρέπει επί της ουσίας να βρεθεί τρόπος άμεσης απόλυσης των επίορκων. Αυτό θα γίνει μέσω νέου νόμου που θα προωθηθεί άμεσα, κάποιοι μάλιστα μιλ9ούν και για την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον κ. Σταϊκούρα πηγές ανέφεραν ότι κυβέρνηση και τρόικα είναι κοντά στη λήξη της διαπραγμάτευσης με θετικό αποτέλεσμα.
Όλα δείχνουν ότι πλέον ο πρώτος στόχος είναι η απομάκρυνση των 2.000 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέο πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προβλέπει πλήρη περικοπή των αποδοχών μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση έτσι ώστε επί της ουσίας να ανοίξει ο δρόμος για άμεση απόλυση.
Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης με εγκύκλιό του ζητά από τα πειθαρχικά να “τρέξουν” όσες υποθέσεις έχουν, ενώ οι πληροφορίες θέλουν στη νέα νομοθετική ρύθμιση να προβλέπεται υποχρέωση των πειθαρχικών συμβουλίων να εκδικάζουν άμεσα υποθέσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι είτε έχουν τεθεί σε αργία, είτε έχουν προφυλακιστεί από τη δικαιοσύνη.
Στο μέτωπο της διαθεσιμότητας οι τροικανοί επιμένουν σε όλα τα χρονοδιαγράμματα ζητώντας να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις η απομάκρυνση 12.500 ατόμων ως το καλοκαίρι και συνολικά 25.000 ως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε