Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Βράβευσαν τους Ισπανούς που έκαναν το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα

Βράβευσαν τους Ισπανούς που έκαναν το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα

Ένα “ευχαριστώ” για το “ευχαριστώ” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εκδήλωσης βράβευσης των Ισπανών εκπαιδευτικών που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το συγκλονιστικό βίντεο υπέρ της χώρας μας. Το βίντεο με τον τίτλο “ευχαριστούμε Ελλάδα” έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και έδωσε … μαθήματα σε όλους.

Η κίνηση των εκπαιδευτικών από την Ισπανία, αλλά και των μαθητών τους που ήταν οι πρωταγωνιστές, δεν πέρασε απαρατήρητη και στη χώρα μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, βράβευσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο Αγίας Παρασκευής, στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, τους δημιουργούς του βίντεο.

Στο βίντεο διάρκειας 7 λεπτών, καθηγητές και μαθητές ενός ισπανικού σχολείου ευχαριστούν την Ελλάδα για την πολιτισμική κληρονομιά που άφησε στην ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής από την αλφάβητο και τη φιλοσοφία μέχρι την ιατρική και τον αθλητισμό. Οι καθηγητές που βραβεύτηκαν είναι οι : Aristides Minguez Banos, Pedro Prunera Conejero, Jose Miguel Martinez Vaquer, Alfredo Lopez, Paty Lopez Davalos και Marien Perez Zarauz.

Ο Υπουργός στην ομιλία του ευχαρίστησε τους Ισπανούς καθηγητές για τη συγκινητική τους πρωτοβουλία, ενώ αξίζει να δείτε την απάντηση στα ελληνικά που έλαβε απ’ τον καθηγητή Aristides Minguez Banos:
«Χωρίς την Ελλάδα δεν θα υπήρχαν ούτε η πολιτική, ούτε η δημοκρατία. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι επιστήμες. Δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε χωρίς τους στίχους του Καβάφη και του Ελύτη, χωρίς τη φωνή της Κάλλας, χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, χωρίς το φως του Αιγαίου. Ευχαριστούμε για όλα την Ελλάδα μάνα μας. Η Ελλάδα ρίζωσε στις καρδιές μας για πάντα. Νιώθουμε αδέλφια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και θα είστε».

Διβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε