Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χοντρό παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών με την αμόλυβδη – “Χρυσάφισαν” από την απεργία των λίγων ωρών – Mε πλαφόν απειλεί το υπουργείο

Χοντρό παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών με την αμόλυβδη – “Χρυσάφισαν” από την απεργία των λίγων ωρών – Mε πλαφόν απειλεί το υπουργείο

– Η απεργία αργά το απόγευμα ανεστάλη, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων
– Τα πρατήρια είχαν σχεδόν αδειάσει ή πουλούσαν μόνο την ακριβή αμόλυβδη
– ΤΩΡΑ: Πανικός στους δρόμους με τεράστιες ουρές στα πρατήρια, αφού οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα
– Φωτό και βίντεο του NewsIt από τις τεράστιες ουρές.

Για άλλη μία φορά κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν στις πλάτες των ελλήνων πολιτών για να βγάλουν χρήματα, μιας και η απεργία των εργαζομένων οπως φαίνεται λήγει, σχεδόν πριν καν να ξεκινήσει.

Στην ουσία, σύμφωνα με πληροφορίες η προμήθεια υγρών καυσίμων στα πρατήρια έληξε το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, αλλά λίγες ώρες αργότερα η απεργία ανεστάλη, οπότε όλος ο πανικός ήταν άδικος προς όφελος όμως ποιών.

Για αυτό το χάλι που επικρατεί σε όλη την Αθήνα έχουν σοβαρότατες ευθύνες τόσο οι εργαζόμενοι που ξαφνικά ανέστειλαν την απεργία τους, αφού προκάλεσαν το χάος και τον πανικό, αλλά και τα διυλιστήρια και τα πρατήρια, καθώς ουσιαστικά έβγαλαν μέσα σε λίγες ώρες τα λεφτά ολόκληρων ημερών.

Βίντεο από άδειο πρατήριο στη Λ. Μεσογείων

Η απεργία των εργαζομένων στα δυιλιστήρια προκάλεσε πανικό στους Αθηναίους από τη νύχτα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές σε όλα τα πρατήρια της Αττικής και φυσικά να φτάσουν σε σημεία κάποια πρατήρια να στερέψουν.

ΦΩΤΟ NEWSIT - Πρατήριο στη Λεωφόρο Μεσογείων χωρίς βενζίνη

ΦΩΤΟ NEWSIT - Πρατήριο στην Κατεχάκη χωρίς απλή αμόλυβδη

Φυσικά το γεγονός ότι στέρεψαν οι αντλίες τους στα πρατήρια δεν ήταν κάτι κακό, μιας και σε λίγες ώρες έβγαλαν τα χρήματα ημερών οι πρατηριούχοι. Και φυσικά όπως σε όλες τις παρόμοιες αυτές περιπτώσεις έτσι και σήμερα γρήγορα στέρεψαν από την απλή αμόλυβδη και είχαν μόνο την ακριβή.

Οι ουρές αυτοκινήτων για να “φουλάρουν” έφερε τεράστια κέρδη τόσο στα πρατήρια υγρών καυσίμων όσο και στα διυλιστήρια και φυσικά η απεργία ήταν για να τιμωρηθούν οι κυβερνώντες, αλλά τιμώρησαν για άλλη μία φορά τις τσέπες των πολιτών.

Μέχρι και μηχανάκια έκαναν ουρές

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στα διυλιστήρια

  «H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ», αναφέρει το Σωματείο. «Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας».

Κάποιοι από εκείνους που αναγκάζονται να “φουλάρουν” το κάνουν γιατί έχουν να ταξιδέψουν.

Φυσικά και αυτή τη φορά με το που έγινε γνωστή η απεργία, πολλοί πρατηριούχοι άρχισαν να βάζουν στις τιμές των καυσίμων το “καθιερωμένο καπέλο”, με αποτέλεσμα το υπουργείο παρά την αναστολή της απεργίας να βρίσκεται σε επιφυλακή και να τους απειλεί ουσιαστικά με επιβολή πλαφόν προκειμένου να σταματήσει την αισχροκέρδεια.

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Η διάθεσή του ξεκινάει το Σάββατο. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 – 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εβδομάδα γολγαθάς για τους πολίτες – Ποιοι απεργούν

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε