Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Χριστοδουλάκης: Άνοιγμα των διοδίων εστω για την επιστροφή των ψηφοφόρων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο θέμα που προέκυψε με τη διέλευση πολιτών από τους σταθμούς διοδίων αναφέρθηκε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

“Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει να υπάρξει η ίδια κατάργηση των διοδίων που επικράτησε και στο δημοψήφισμα λόγω της δυσκολίας των πολιτών με τα κάπιταλ κοντρόλς.

Και αμέσως η αρμόδια γενική γραμματεία δημοσίων έργων έστειλε επιστολή σε αυτούς που διαχειρίζονται τα διόδια να επιδείξουν την ίδια ανοχή και σήμερα.
Με λύπη διαπίστωσα ότι αυτό δεν συνέβη παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου”,
αναφέρει ο κύριος Χριστοδουλάκης στη δήλωσή του και κάνει έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω κατά την επιστροφή των ψηφοφόρων:

“Για αυτό ήθελα να κάνω έκκληση να απελευθερωθούν τα διόδια έστω και κατά την επιστροφή έτσι ώστε να διευκολυνθεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο ψηφοφόρος να ασκήσει ανεμπόδιστα και αγόγγυστα το εκλογικό του δικαίωμα”.

Στο μεταξύ, οι κοινοπραξίες των αυτοκινητόδρομων λένε πως το κράτος θα έπρεπε να καλύψει το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων, ενώ ακόμα περιμένουν τα λεφτά από την ημέρα του δημοψηφίσματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η κοινή ανακοίνωση υπ. Εσωτερικών και Υποδομών για διόδια

Tα υπουργεία, Εσωτερικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα δίοδα, ωστόσο, οι εταιρείες αρνήθηκαν το αίτημα.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα δύο υπουργεία μετά την αρνητική εντύπωση που προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα διόδια δεν είναι ανοιχτά ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους προς και από το τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματός τους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το αίτημα διατυπώθηκε εγγράφως από τη γενική γραματεία Υποδομών προς τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου,

οι οποίες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα Live αποτελέσματα εκλογών 2015

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε