Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Υποχρεωτικά 7 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τελευταιά στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συμπεριέλαβε και την τροπολογία για την υπαγωγή των καταστημάτων franchise σε εκείνα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές.

7 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα

Η προτεινόμενη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ψηφίζεται «πακέτο» αυτή την ώρα μαζί με το άρθρο 16 του νομοσχεδίου «κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών» το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, υπό προϋποθέσεις.

Ικανοποίηση από την ΕΣΕΕ

Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις της διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης με σημερινές δηλώσεις του.

Όπως αναφέρει, η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται στη μνημονιακή υποχρέωση των 7 συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον αντιπεριφερειάρχη.

Οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν αν θα παραμένουν τα καταστ’ηματα ανοιχτά περισσόετρες από 7 Κυριακές το χρόνο

«Από εδώ και στο εξής», προσθέτει, «ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Κάθε τοπική κοινωνία και κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατήγγειλαν διαδικασίες που αιφνιδιάζουν το Σώμα και προέβλεψαν ότι ανοίγει ο δρόμος για να έχουν καταστήματα ανοιχτά οι πολυεθνικές προτού ακόμη το θέμα κριθεί από τα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριακές και καταστήματα: Η “μπάλα” στους αντιπεριφερειάρχες για τις Κυριακές

Κρήτης: ”Ο πόλεμος της Κυριακής” – Αντίθετοι οι έμποροι με το νομοσχέδιο!

Αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Απαντήσεις σε 8 μύθους για τη λειτουργία των μαγαζιών τις Κυριακές

52 Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα μικρά καταστήματα – Τέσσερις φορές το χρόνο οι εκπτώσεις – Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε