Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αγίου Πνεύματος είπατε; Καταστροφικός ο καιρός για τους καταστηματάρχες το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος

Κι αν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος “εγκαινιάζει” την τουριστική σεζόν, στην… χρονιά του κορονοϊού πάνε όλα “στραβά”. Αποκαρδιωτικές εικόνες από το σκηνικό… Φλεβάρη που “έστησε” ο καιρός. Κύματα, αέρας και άδεια μαγαζιά. Το newsit.gr στην Πάργα.

Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος αποτελεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου κυρίως στις τουριστικές περιοχές και στα νησιά μας, ωστόσο φέτος ο καιρός… δεν είναι σύμμαχος.

Όμως για φέτος είναι γεγονός πως θα αποτελούσε και την πρώτη οικονομική «ανάσα» για όλους τους επιχειρηματίες στον τουρισμό και κυρίως στην εστίαση, αλλά ταυτόχρονα, θα έδινε την δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες να πραγματοποιήσουν ένα ολιγοήμερο ταξίδι σε κάποιο κοντινό προορισμό μετά τον εγκλεισμό των δύο μηνών.

Click4more: Μύκονος: Δίμηνο λουκέτο και 20.000 ευρώ πρόστιμο σε beach bar λόγω συνωστισμού – Σαρωτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό

Η αλήθεια είναι, πως οι επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο, είχαν προετοιμαστεί και εφοδιαστεί, προκειμένου να υποδεχτούν τους πελάτες τους και να δουν την αγορά να ζωντανεύει και πάλι.

Σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, η κακοκαιρία σε κάποιες περιοχές ήταν σε τέτοιο βαθμό που για αρκετό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας στην κυριολεξία, δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στους δρόμους.
Δυστυχώς εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε και η πανέμορφη, γραφική Πάργα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα μοναδικά τοπία.

Όπως βλέπετε και στο ρεπορτάζ του newsit.gr οι χθεσινές εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Τα καταστήματα της εστίασης είναι άδεια, οι ιδιοκτήτες σε απόγνωση και όπως μας δήλωσαν: «Δυστυχώς, περιμέναμε αυτό το Σαββατοκύριακο που είναι και το πρώτο επίσημο άνοιγμα για εμάς μετά την καραντίνα του κορονοϊού, να έχουμε λίγο κόσμο στα μαγαζιά μας, όμως αυτή τη φορά ο καιρός αποδείχτηκε καταστροφικός για το ταμείο μας που είναι άδειο μήνες τώρα.

Αν δουλεύαμε αυτό το τριήμερο θα βγάζαμε έστω κάποια έξοδα, οι λογαριασμοί ΔΕΗ κτλ μισθοί τρέχουν κι εμείς… δεν φτάνουμε».

Εικόνες “μαχαιριά” από την Πάργα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος… εν μέσω κορονοϊού

Η Πάργα, χθες δεν θύμιζε σε τίποτα τις εικόνες του καλοκαιριού με τους χιλιάδες τουρίστες να περπατούν στα γραφικά σοκάκια και άλλους να κολυμπούν με φόντο το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι και αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που πηγαίνουν στην περιοχή.

Κι αν αυτές είναι οι εικόνες που όλοι… ονειρεύονται στην Πάργα

Αγίου Πνεύματος Αγίου Πνεύματος

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr για το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αγίου Πνεύματος Αγίου Πνεύματος Αγίου Πνεύματος Αγίου Πνεύματος

Όμως σύντομα, όπως λένε «μετά την καταιγίδα πάντα βγαίνει ο ήλιος», κάπως έτσι με αισιοδοξία πιστεύουν οι επιχειρηματίες πως θα αλλάξουν όλα και σύντομα η αγαπημένη Πάργα θα είναι στα σχέδια των τουριστών για μια καλοκαιρινή εξόρμηση με ανάλογες θερμοκρασίες.

*Της Μάγδας Τσέγκου
Φωτογραφίες: newsit.gr / Αρχείου, Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις