Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αγοράζοντας smartphone την Μαύρη Παρασκευή: οδηγός επιβίωσης

Αγοράζοντας smartphone την Μαύρη Παρασκευή: οδηγός επιβίωσης

Η ημέρα των μεγάλων προσφορών, η πιο hot ημέρα του φθινοπώρου, η Black Friday έφτασε.

Συγκεκριμένα μας έρχεται στις 23 Νοεμβρίου. Εάν θέλεις να την εκμεταλλευτείς για να αλλάξεις το ταλαιπωρημένο σου smartphone, τώρα είναι η ευκαιρία. Η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια, έχει δείξει πως, στα ράφια των μεγάλων καταστημάτων ηλεκτρονικών – τα Public είναι ένα που μας έρχεται στο μυαλό – μπορείς να βρεις ευκαιρίες που δεν πρόκειται να ξαναπετύχεις. Όμως χρειάζεται προσοχή από τη δική σου πλευρά, για να εντοπίσεις το καλύτερο μοντέλο που θα ταιριάζει και σε εσένα και στο πορτοφόλι σου.

Πριν χαθείς σε ορολογίες και αριθμούς, το πιο βασικό πράγμα είναι… τα εξής δύο: να θέσεις ένα όριο στο budget σου, αλλά και να οριοθετήσεις τις ανάγκες σου. Το πρώτο είναι βασικό, ώστε να ξέρεις που βαδίζεις και ποια μοντέλα είναι εντός των δυνατοτήτων σου. Το δεύτερο είναι απαραίτητο, ώστε να κάνεις πιο εύκολη την αξιολόγηση των διαθέσιμων επιλογών.

Τα βασικά

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα τα οποία οριοθετούν το απόλυτο κάτω όριο. Το πρώτο είναι η οθόνη. Μην κοιτάς μικροσκοπικά smartphones. Τα μάτια σου θέλουν pixels και τα pixels απαιτούν χώρο! Το «sweet spot» στις οθόνες είναι μεταξύ 5 και 5,5 ίντσες. Αν θες περισσότερο, κανένα πρόβλημα, αλλά οτιδήποτε λιγότερο είναι απλά μη αποδεκτό. Δεύτερον, η ανάλυση. Τα 720 pixels είναι το κατώτατο όριο, για οθόνες 5 ιντσών. Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, όμως, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι και η ανάλυση. Θα προτείναμε τουλάχιστον 1080 pixels, αλλά είπαμε: το απολύτως κατώτατο.

Μνήμη και αποθηκευτικός χώρος: 2GB RAM ως κατώτατο όριο. Τα apps τη σήμερον ημέρα θέλουν μνήμη. Στο θέμα «αποθηκευτικός χώρος» το κατώτατο όριο είναι τα 16GB. Μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά έχε υπόψη σου πως σε αυτό το χώρο πρέπει επίσης να χωρέσει και το λειτουργικό σύστημα. Σε ότι αφορά επεξεργαστή οι τελευταίες γενιές είναι υπέρ-αρκετές για τους περισσότερους. Τουλάχιστον τετραπύρηνος, βέβαια, και με συχνότητα περί τα 2-2,5GHz είναι μια χαρά.

Τέλος, η κάμερα: μην «ψαρώσεις» με άπειρα megapixels. Συνήθως, οι πιο γνωστές εταιρείες έχουν καλύτερα οπτικά και αισθητήρες και δίνουν καλύτερες φωτογραφίες.

Τώρα, αν θες κάτι συγκεκριμένο επιπλέον, όπως για παράδειγμα δύο SIMs, θύρα microSD ή ασύρματη φόρτιση, το προσθέτεις κι αυτό στη λίστα. Κι εμείς θα θέλαμε όλα, αλλά… το budget είναι περιορισμένο. Πως να το κάνουμε…

Βγες στα μαγαζιά, λοιπόν, και μην παρασυρθείς από «κράχτες». Πολύ συχνά, η καλύτερη προσφορά δεν είναι απαραίτητα και η φθηνότερη!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις