Ελλάδα

Αγόριανη: Η ονειρική αλπική πλευρά του Παρνασσού

Περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρνασσό ή καλύτερα λίγοτερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα βρίσκεται ένα χωριό φημισμένο. Δεν είναι άλλο από την Αγόριανη.

Καλυμμένο από το ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού χαρακτηρίζεται και ως αλπικό χωριό και όχι άδικα.

Αποτελεί, μάλιστα, έναν κορυφαίο χειμερινό προορισμό. Αν το επισκεφτείς, όμως, θα καταλάβεις ότι είναι το χωριό των τεσσάρων εποχών.

Η Αγόριανη επίσημα πλέον ονομάζεται Επτάλοφος και εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους με το πνιγμένο στα έλατα τοπίο της!

Λένε, ότι αν δεν έχεις δει την Αγόριανη χιονισμένη, δεν έχεις δει τίποτα. Και δεν έχουν άδικο. Αν απολαύσεις τον καφέ σου με θέα το χιονισμένο ελατοδάσος, θα καταλάβεις γιατί.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο