Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 2 ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (6.12) στην Αθήνα για την θλιβερή επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σημειώνεται πως η αστυνομία έδωσε και πάλι στην κυκλοφορία την Οδό Πανεπιστημίου, η οποία παρέμεινε κλειστή λόγω της πορείας.

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται πορείες σε όλη την χώρα.

Μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και έκαναν πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Σημειώνεται πως η αστυνομία προχώρησε σε 16 προληπτικές προσαγωγές πριν ξεκινήσει η πορεία.

Η πορεία έφτασε στην Ομόνοια μετά τις 2 και έκτοτε άνοιξαν οι δρόμοι.

Τα μέτρα στην Αθήνα

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ είναι και φέτος δρακόντεια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Από τις 9 το πρωί, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Η Τροχαία, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και όπου χρειάζονται, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 6 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις