Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: “Στενό μαρκάρισμα” ανακριτή και εισαγγελέα για την μαφία των φυλακών!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.
“Καλούμαι να απολογηθώ για τις καταθέσεις ενός κατάδικου” είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που δέχθηκε… ασφυκτικό πρέσινγκ. Τι υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος.
Τα “βέλη” τους στον Αριστείδη Φλώρο και ο θάνατος ου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν και το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα.

Πέντε ημέρες μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου.

Οι δύο ποινικολόγοι έδωσαν «μάχη» προκειμένου να υπεραμυνθούν της αθωώτητάς τους, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να δρούσε από το 2014 και να έχει ως εγκεφάλους Αλβανούς κακοποιούς, έγκλειστους των φυλακών. Και οι δύο έριξαν τα «βέλη» τους στον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι του ζητήθηκε ποσό 2 εκ ευρώ προκειμένου να αποσυρθεί ο προφυλακισμένος, για την ίδια υπόθεση, δικηγόρος, Γ. Αντωνόπουλος από την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και το “στενό μαρκάρισμα”

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα επισήμανε στο απολογητικό υπόμνημα πως καλείται να απολογηθεί ουσιαστικά για τις «καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου».

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος επισήμανε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε παράνομη προσέγγιση του προς τον Αρ. Φλώρο αλλά αντιθέτως ο ίδιος προσέγγισε τον εντολέα του (σ.σ τον Γ. Αντωνόπουλου) όπως άλλωστε έχει καταθέσει.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «αναγορεύεται σε αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια (σ.σ. μία για την Energa και μία για την απόπειρα του Γ. Αντωνόπουλου).

Επίσης τόνισε ότι τα όσα καταθέτουν οι συνάδελφοι του και τον εμπλέκουν στην υπόθεση, αφορούν σε ό, τι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δεν ζει για να επιβεβαίωσει τα όσα λένε, ενώ, παράλληλα, προσθέτει ότι δεν τα είχαν καταγγείλει νωρίτερα στις αρχές.

«Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιαδήποτε διαδικασίας. Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος (σ.σ αναφερόμενος στον Γ. Αντωνόπουλο και τον Α. Φλώρο)» τόνισε επίσης.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Και ο Παναγόπουλος στην “γραμμή” που χάραξε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θ.Παναγόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπήρξε καταγγελία σε βάρος του νωρίτερα, τονίζοντας ότι «ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου;».

Οι δύο δικηγόροι βρέθηκαν να κατηγορούνται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης του Αρ. Φλώρου με αφορμή όσα έγιναν μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση με την Energa) τον Νοέμβριο του 2014.

Click4more: 10.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο για τις δηλώσεις Παπακώστα ζητά η πλευρά Λυκουρέζου!

Η υπόθεση με βάση καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων, δεν θεωρήθηκε τελικά ληστεία και καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο Αρ. Φλώρος.

Μετά τη δολοφονία του Αλ. Μπάκο στις φυλακές τον περασμένο Ιανουάριο (με ηθικό αυτουργό τον έτερο Αλβανό Κλοντιάν Λεκοτσάι) η εισαγγελία ανέθεσε έρευνα στην αντιτρομοκρατική και άνοιξε τηλέφωνα. Από τις συνομιλίες προέκυψαν επαφές του Αντωνόπουλου με τους Αλβανούς και με βάση κατάθεση του Φλώρου «ζητήθηκαν χρήματα για να μην παρασταθεί ο Αντωνόπουλος ως πολικώς ενάγων στη δίκη κατά του Φλώρου». Εκεί ξεκίνησε και η «εμπλοκή» των δικηγόρων. Εκτός από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις δικαστικές αρχές αξιολογήθηκαν και καταθέσεις συναδέλφων τους δικηγόρων που τους ενέπλεκαν στην υπόθεση.

Τελικά, ο ανακριτής αποφάσισε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης προ πέντε ημερών.

Μετά τις πολύωρες απολογίες των δικηγόρων ενώπιον του κ.Νικόπουλου αποφασίστηκε τελικά με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Δ.Γκύζη ο Αλ. Λυκουρέζος να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε ΑΤ.

Ο Θ.Παναγόπουλος αφέθηκε ελεύθερος μόνο με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις