Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

ΑΣΟΕΕ επεισόδια

Η ομάδα «Αναρχικοί/ες» ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και την επίθεση σε καθηγητή την ώρα του μαθήματος. Η εισβολή είχε γίνει στις αρχές Ιανουαρίου και είχε καταγραφεί από τους φοιτητές που είδαν ξαφνικά κουκουλοφόρους να μπαίνουν στην αίθουσα και να επιτίθενται στον καθηγητή. 

Στο κείμενό τους, αναφέρουν ότι η επίθεση σε βάρος του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ έγινε γιατί «έχουν δημοσιοποιηθεί δύο επώνυμες καταγγελίες εις βάρος του Α. Δράκου έχοντας ως κοινό τους στοιχείο τις παιδεραστικές του συνήθειες».

«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο (λένε το όνομα του καθηγητή). Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες», αναφέρουν στο κείμενο τους. 

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στον πρύτανη του ΟΠΑ, Δ. Μπουραντώνη, στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που κατηγορούνται ότι ενώ ήξεραν για τις καταγγελίες, δεν έκαναν τίποτα, ενώ για το ίδιο κατηγορούνται ο Άρειος Πάγος, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις