Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναστάτωση στις φυλακές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας στους δύο κρατούμενους απέχει από το συσσίτιο σε 6 φυλακές της χώρας.

  Σε «καζάνι που βράζει» μετατρέπονται σιγά – σιγά οι φυλακές της χώρας.
‘Ολα αυτά ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, του θανάτου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, της δίκης των ένστολων δολοφόνων του και της δίκης αντιεξουσιαστή κατηγορουμένου για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα». 

«Δεν τρώνε 1.509 φυλακισμένοι»

 Κύρια αιτήματα είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών, η μείωση των ποινών και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης. 
Το πρόβλημα «αποχή από το συσσίτιο» εντοπίζεται στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου Πατρών, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Ελεώνα Θηβών και Κομοτηνής. Από τους 2.453 κρατούμενους αυτών των φυλακών, οι 1.509 από αυτούς συμμετέχουν στην αποχή. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ψάχνει τρόπους «εξομάλυνσης» της κατάστασης, γι αυτόν τον σκοπό στις 12:00 το μεσημέρι ο Χάρης Καστανίδης θα δώσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων «πυροσβεστικού» χαρακτήρα.

Αναμένεται να ανακοινώσει την εναλλακτική έκτιση ποινής με κοινωφελή εργασία και την αλλαγή στον νόμο προφυλάκισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξής δεν θα αποφασίζεται εύκολα από τον ανακριτή η προφυλάκιση, θα περιορίζεται η δυνατότητά του, να προφυλακίζει για ασήμαντες αιτίες, τους κατηγορουμένους για διάφορα αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Αποχή από το συσσίτιο στις φυλακές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε