Ελλάδα

Άνω Γλυφάδα: Ο Γιάννης Καλλιάνος δείχνει με δυο φωτογραφίες το μέγεθος της καταστροφής – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»

«Σε λίγες μόνο ώρες έπεσαν πάνω από 175 χιλιοστά βροχής στη Γλυφάδα, σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά

Η Άνω Γλυφάδα μετρά τις πληγές της μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης (21.01.2026)

Τίποτα δεν θυμίζει αυτό που ήταν η Άνω Γλυφάδα μετά τα όσα συνέβησαν και την κακοκαιρία να σφυροκοπά με μανία την περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος που μένει στην Άνω Γλυφάδα κάνει λόγο για εικόνες απόλυτης καταστροφής. Παραθέτει μάλιστα δυο φωτογραφίες από έναν δρόμο, μια πριν την κακοκαιρία και μία άλλη μετά τις καταστροφές για να δείξει τη διαφορά.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «σε λίγες μόνο ώρες έπεσαν πάνω από 175 χιλιοστά βροχής στη Γλυφάδα, σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής.

Σημειώνει επίσης αναφέρει ότι «η ατμόσφαιρα μυρίζει χώμα, λάσπη, καταστροφή. Μυρίζει πόλεμο. Δεν υπερβάλω».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Δύο φωτογραφίες… Το ίδιο ακριβώς σημείο της οδού Μετσόβου, στη γειτονιά μου, στην Άνω Γλυφάδα. Εκεί όπου μεγάλωσα.

Η πρώτη εικόνα είναι το «πριν». Η δεύτερη είναι το «μετά».

Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή. Σε λίγες μόνο ώρες έπεσαν πάνω από 175 χιλιοστά βροχής στη Γλυφάδα, σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, οι κάτοικοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, η ατμόσφαιρα μυρίζει χώμα, λάσπη, καταστροφή. Μυρίζει πόλεμο. Δεν υπερβάλω.

Για 40 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο εδώ. Σήμερα χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Μια γυναίκα εδώ, στη γειτονιά μου, στην Άνω Γλυφάδα και ένας άνδρας στο Άστρος Κυνουρίας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Και δυστυχώς, σήμερα, μίλησαν πολύ δυνατά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σερί βροχοπτώσεων με «εμμονικές» βροχές σε Ήπειρο, Ιόνιο, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη - Ο καιρός στην Αττική την Τσικνοπέμπτη
Οι συγκεκριμένες περιοχές κινδυνεύουν μάλιστα καθιζήσεις εδαφών, κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις ρεμάτων και από τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της μεγάλης εδαφικής υγρασίας και του κορεσμού
Κακοκαιρία
Η μυστηριώδης γυναίκα, το κινητό τηλέφωνο και η επιλογή του σμήναρχου για τη διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στην Κίνα
Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε διατεθεί στον σμήναρχο από τον Κινέζο που τον είχε στρατολογήσει, αλλά και στον ρόλο μιας γυναίκας
Ο κατηγορούμενος σμήναρχος
Η στιγμή που το περιπολικό μεταφέρει τη 2χρονη στο νοσοκομείο μετά την πτώση στο συντριβάνι - Βίντεο ντοκουμέντο
Στο οπτικό υλικό που δημοσιεύει το newsit.gr αποτυπώνεται το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που είχε παραλάβει τη μητέρα και το παιδί να φεύγει από την Πλατεία Κύπρου και να κατευθύνεται στο νοσοκομείο
Κοριτσάκι έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα
Νέα Αττική Οδός: «Δεν θα στείλουμε ποτέ μήνυμα στους συνδρομητές e – PASS για κάποια οφειλή, αν δείτε κάτι τέτοιο είναι απάτη»
«Αν λάβετε παραπλανητικό SMS τέτοιου τύπου, αγνοήστε το, ΜΗΝ κλικάρετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο και προχωρήστε σε διαγραφή του», ενημερώνει η ανακοίνωση
αττική οδός
Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν μου έχει κοινοποιηθεί η διάταξη δέσμευσης του λογαριασμού μου, έχει στηθεί ένας χορός ηθικής κατακρεούργησής μου
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προαναγγέλλει δε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια τις προσεχείς ημέρες, επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΕ «τον δικάζουν και τον καταδικάζουν», επικαλούμενα «πηγές» που -όπως υποστηρίζει- εδράζονται σε διακινούμενο non-paper «άγνωστου συντάκτη»
Ο Γιάννης Παναγόπουλος