Site icon NewsIT

Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του στο όρος Νταουλαγκίρι

05.05.2022 | 00:03
Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του στο όρος Νταουλαγκίρι

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, που παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ ΜΠΕ, να φωτογραφίζεται κατά την ανάβαση του στο Έβερεστ, σε μια από τις τέσσερις κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα που πραγματοποίησε μέσα σε ένα χρόνο, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. Στις 14 Μαΐου 2019 και μετά από 53 ημέρες στα Ιμαλάια, ο Αντώνης Συκάρης κατέκτησε μια ακόμη κορυφή πάνω από τα 8.000 μέτρα. Ο πολύπειρος Έλληνας ορειβάτης κατέκτησε το Lhotse (Λότσε) και τοποθέτησε εκεί ψηλά, σε υψόμετρο στο οποίο πετούν αεροσκάφη, στα 8.516 μέτρα, την ελληνική σημαία. Από εκείνη την ημέρα, που κατέκτησε την τέταρτη ψηλότερη της Γης, ο ρέκορντμαν πλέον Συκάρης, έχει γίνει και ο μόνος Έλληνας, που έχει βρεθεί μέσα σε ένα χρόνο σε τέσσερις -από τις μόλις 14- κορυφές της Γης που φτάνουν πάνω από τα οκτώ χιλιάδες μέτρα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Στις 12 Απριλίου 2022, ο Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια, λίγο μετά την κατάκτηση της κορυφής του όρους Νταουλαγκίρι.

Έκτοτε έγιναν προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του ωστόσο δεν είχαν αίσια έκβαση εντείνοντας έτσι τον πόνο των κοντινών ανθρώπων του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από συγγενείς του Αντώνη Συκάρη, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, «ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματός του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού».

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Μαΐου, από το base camp του Νταουλαγκίρι και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, μια αποστολή πέντε ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του άτυχου ορειβάτη.

Τονίζεται επίσης ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Νταουλαγκίρι, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη Συκάρη από το βουνό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version