Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για υπεξαίρεση ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για υπεξαίρεση ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, Νικος Παπαθανάσης (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και ο νυν επικεφαλής της Γεώργιος Θωμόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν αφορούσε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 δρούσε “κύκλωμα” στο Μετρό που υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Σύμφωνη με την ομόφωνη απόφαση του Δικαστήριου ήταν και η εισαγγελική πρόταση. Συγκεκριμένα κρίθηκε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού, καθώς επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν «έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν – με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγραφου και ψευδή βεβαίωση).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις