Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στη συμμορία του 30χρονου στην Πολυτεχνειούπολη

Από τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στη συμμορία του 30χρονου στην Πολυτεχνειούπολη

Πριν από μια δεκαετία είχαν σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο κυρίως στα Νότια Προάστια, καθώς εισέβαλλαν σε σπίτια και αφού λήστευαν τα θύματα τους στη συνέχεια δεν δίσταζαν να τα κακοποιήσουν και σεξουαλικά. Αποφυλακίστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο και αμέσως ανέλαβαν δράση…

Ο λόγος για δύο από τους συλληφθέντες της Πολυτεχνειούπολης που ανήκαν στη συμμορία του μεγάλου αρχηγού, του 30χρονου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ. ΑΣ στην παλιά εστία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.   

Το 2011 στις αστυνομικές αρχές είχε σημάνει συναγερμός, καθώς μια νεοσύστατη τότε συμμορία σε διάστημα σχεδόν έξι μηνών είχε καταφέρει να γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητα για τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. Ήταν άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ χαρακτηρίζονταν από τη βιαιότητα κατά των θυμάτων τους, αλλά και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών που βρίσκονταν μπροστά τους.  Ονομάστηκαν «οι ληστές με τα καλάσνικοφ»,καθώς με τέτοιου τύπου όπλα χρησιμοποιούσαν στις επιχειρήσεις τους.  

Εφιάλτης για 33χρονη 

Αρχηγός της συμμορίας ήταν ο 21χρονος τότε Α.Π, ενώ πρωτοπαλίκαρο της συμμορίας ο 20χρονος Ε.Μ. Οι δύο τους αποτελούσαν τα βασικά μέλη της ομάδας που μπούκαρε στα σπίτια. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίσταζαν αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, να απομονώνουν τις γυναίκες και να προχωρούν στη σεξουαλική τους κακοποίηση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 33χρονης γυναίκας η οποία βίωσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των δραστών.  

Ο Α.Π μαζί με τον Ε. Μ κι άλλο ένα άτομο εισέβαλλαν στα τέλη Σεπτέμβριο εκεί που έμενε η άτυχη γυναίκα μαζί με το σύζυγο της και τα δύο της παιδιά στη Γλυφάδα. «Μπήκαν στο σπίτι τρεις άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με τον άντρα και τα δίδυμα παιδιά μας, δυο ετών.

Click4More: Δέκα φωτογραφίες – σοκ από τη δράση των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης

Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγό μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα γεννητικά όργανα, όπως και έκανα,  μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου, καθόσον εγώ δεν φόραγα μπλούζα και από την αρχή είχα τυλιχθεί με ένα σεντόνι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεση της τότε η 33χρονη γυναίκα.  

Από την πλευρά του ο σύζυγος της είχε πει το 2011 στους αστυνομικού ότι: “Αναγνωρίζω με βεβαιότητα τον Α. Π, ως το δράστη της σε βάρος μου ληστείας, επίσης ο συγκεκριμένος είναι ο ένας από τους δυο που προέβησαν στις πράξεις κακοποίησης της συζύγου μου.

Η σύζυγός μου ανέφερε ότι δυο δράστες κατέβασαν τα παντελόνια τους, αναγκάζοντας τη γυναίκα μου να τους πιάσει τα γεννητικά όργανα». 

Κάτοικοι της Εστίας 

Λίγες ημέρες μετά η αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ, ενώ σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

Αν και οι Α.Π και Ε.Μ είχαν τιμωρηθεί αρχικά με πολλά χρόνια κάθειρξης, τελικά πάνω στην δεκαετία βγήκαν από τη φυλακή.

Αμέσως έπιασαν δουλειά δίπλα στο 30χρονο Ε.F. οποίος ήταν το μεγάλο αφεντικό στην Πολυτεχνειούπολη και μαζί με την πολυπληθή ομάδα του είχε διαπράξει διέπραττε 30 ληστείες και κλοπές στις περιοχές του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

Ο 32χρονος Α.Π ήταν περιστασιακός κάτοικος των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης, σε αντίθεση με τον Ε. Μ που έμενε μόνιμα σε δωμάτιο του κτιριακού συγκροτήματος του εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

Θανάσης Γερασιμίδης, Μαρίνος Αλειφέρης     

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις