Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022 και βαθμοί στο results.it.minedu.gov.gr

Αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022 και βαθμοί στο results.it.minedu.gov.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΙ: Αγωνία… τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2022, καθώς σήμερα, Τρίτη, λίγο μετά τις 13.00, υποψήφιοι και γονείς θα μάθουν τους βαθμούς των Πανελληνίων 2022.

Όσοι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης, θα μπορέσουν να δουν τους βαθμούς τους στο κινητό τους τηλέφωνο με SMS, στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr ή να επισκεφτούν το Λύκειό τους, όπου έχουν αρχίσει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

Έτσι, σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τις 13.00 θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην ειδική σελίδα.

Οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ενώ όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Πως μπορείτε να δείτε τους βαθμούς

Με SMS εφόσον οι υποψήφιοι έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr θα μπορέσουν να ειδοποιηθούν με μήνυμα.

Έχοντας ανά χείρας 5 κωδικούς, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπουν στο https://results.it.minedu.gov.gr/ και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα τους εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Αν επιλέξυν την κλασσική μέθοδο, θα πρέπει να επισκεφτούν το Λύκειό τους, όπου θα είναι αναρτημένοι οι βαθμοί. αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία και όχι το όνομα

Όσοι επιυυμούν να δουν τους βαθμούς τους οnline, θα πρέπει να έχουν 5 στοιχεία, τα οποία θα πληκτρολογήσουν στο results.it.minedu.gov.gr.

Τι ισχύει με το Μηχανογραφικό 2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις