Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία στα χέρια του Πρύτανη – Διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα

ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία στα χέρια του Πρύτανη – Διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις  για τους δύο καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου καταγγέλλεται από φοιτήτριες σεξουαλική παρενόχληση.

Το απόστημα που υπήρχε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα φαίνεται ότι πλέον έχει σπάσει. Μετά τις αναφορές σε social media και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις συνομιλίες μεταξύ των θυμάτων ήρθε η ώρα οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν φοιτήτριες να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η κατάθεση ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου έσπασε τον νόμο της σιωπής και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανάλογες υποθέσεις.

Πριν λίγη ώρα στα χέρια του Πρύτανη του ΑΠΘ,  Νίκου Παπαϊωάννου, έφτασε επώνυμη καταγγελία πρώην φοιτήτριας για τον καθηγητή του τμήματος της Γεωλογίας, ο οποίος σύμφωνα με τις έως τώρα καταγγελίες φέρεται να έχει παρενοχλήσει αρκετές φοιτήτριες του.

Χθες το βράδυ στα χέρια του Νίκου Παπαιωάννου, έφτασε και μια αναφορά την οποία συνυπογράφουν επτά φοιτήτριες στην οποία επιβεβαιώνουν ότι όσα λέγονται και καταγγέλλονται στον τύπο είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Όπως ανάφερε πιο συγκεκριμένα στο newsit.gr ο κ. Παπαϊωάννου: «Δεν είμαι δικαστής για να καλώ τους καθηγητές να καταθέσουν για αυτές τις υποθέσεις μόνο με βάση τα όσα ακούγονται και γράφονται από τους δημοσιογράφους. Αυτό είναι δουλειά της εισαγγελίας στην οποία και μεταβίβασα την αναφορά που μου έγινε. Για την επώνυμη καταγγελία που δέχθηκα για τον πρώην καθηγητή του Γεωλογικού όμως, ναι, θα καλέσω τον συγκεκριμένο καθηγητή να μου μιλήσει».

Την ίδια ώρα, αρκετές είναι οι πρώην φοιτήτριες του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας του ΑΠΘ οι οποίες προσέφυγαν σε δικηγόρο προκειμένου τα βιώματά τους να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως ανέφερε στο newsit η δικηγόρος τους Άννα Τσιφτελίδου αυτή τη στιγμή η καταγραφή των καταγγελιών είναι σε εξέλιξη, και όσο περνούν οι ώρες γίνονται όλο και περισσότερες. «Κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν γίνει είναι πολύ σοβαρές» τονίζει η κα Τσιφτελίδου και προσθέτει: «ορισμένες από αυτές είναι πιο πρόσφατες».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις