Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΣΟΕΕ: Μαρτυρία στο Live News για την επίθεση κουκουλοφόρων στον καθηγητή – «Τον χτυπούσαν παντού»

ΑΣΟΕΕ: Μαρτυρία στο Live News για την επίθεση κουκουλοφόρων στον καθηγητή – «Τον χτυπούσαν παντού»

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στην ΑΣΟΕΕ κατά την επίθεση στον καθηγητή μέσα σε κατάμεστο αμφιθέατρο. Σοκάρουν οι περιγραφές φοιτητών για την επιδρομή ομάδας κουκουλοφόρων.

Όσα έγιναν αποκαλύπτει στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, μία από τις φοιτήτριες που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του πρωτοφανούς περιστατικού:

«Είχαμε μάθημα κιόλας, είχε ήδη αρχίσει τη διάλεξή του. Κάποια στιγμή, ανοίγει η πόρτα, ήταν περίπου 10 με 15 κουκουλοφόροι. Όσοι πήγαμε να σηκωθούμε στην αρχή μόλις μπήκαν, γιατί υπήρξε μία αναταραχή, γυρνάνε και μας λένε ‘Καθίστε κάτω όλοι’ και άρχισαν να λένε ‘Πού είναι; Πού είναι; Να τος! Πιάστε τον!’».

Όλα έγιναν αστραπιαία. Οι φοιτητές αιφνιδιάστηκαν. Οι κουκουλοφόροι τούς ακινητοποίησαν και άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του καθηγητή.

«Είχαν μόνο σπρέι στα χέρια για να γράψουν στους τοίχους και άρχισαν να φωνάζουν ‘Παιδεραστή, είσαι παιδεραστής και σε καλύπτουν όλοι’ και άρχισαν να φωνάζουν σε εμάς ‘Ξυπνήστε! Δείτε ποιος σας κάνει μάθημα’».

Οι… αυτόκλητοι τιμωροί περικύκλωσαν τον καθηγητή και άρχισαν να τον χτυπούν, σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία της φοιτήτριας στο Live News, ανελέητα.

«Με καλυμμένα τα πρόσωπα, ήταν και κοπέλες και άντρες, δεν είχαν ρόπαλα. Τον χτυπούσαν με τα χέρια τους. Είδα κιόλας ότι του έδωσαν και κλωτσιά στο πρόσωπο και σηκώθηκαν εκεί τότε φοιτητές και έλεγαν ‘Αφήστε τον!’. Είπαν ότι αυτοί οι φοιτητές που μπήκαν στη μέση για να μην χτυπήσουν τον καθηγητή, χτύπησαν κι εκείνους».

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια αποχώρησαν και ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την εισαγγελία.

ΑΣΟΕΕ: Το παρελθόν

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς μετά τον ξυλοδαρμό του, ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ περιέγραψε την επίθεση σε βάρος του ως υποκινούμενη, υποστηρίζοντας ότι είχε «προσωπικές διαφορές» με τρεις καθηγητές του Ιδρύματος.

Τα λεγόμενά του ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα ένας εξ αυτών και πρώην συνεργάτης του, να καταθέσει μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μεταξύ των δύο εκκρεμεί δικαστική διαμάχη, με τον καθηγητή που δέχτηκε την επίθεση να κάθεται την Παρασκευή (14.01.2022) στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συνέργεια σε τοκογλυφία.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η μεταξύ τους σχέση κλονίστηκε όταν το 2016 πήγε απροειδοποίητα στα γραφεία της εταιρείας που διατηρούσαν από κοινού στο Βουκουρέστι και αντίκρισε τον καθηγητή που δέχτηκε χθες την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, σε απρεπείς συναναστροφές με ανήλικο.

Νέα ένταση στην ΑΣΟΕΕ

Νωρίτερα στην ΑΣΟΕΕ σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με την αστυνομία να προβαίνει σε έξι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν στέκι εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Click4more: Έκρυθμη η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ – Έξι συλλήψεις

Υπάρχουν αναφορές ότι επιχείρησαν να το κάνουν γκρεμίζοντας (!) έναν τοίχο. Τα νεαρά άτομα που έχουν συλληφθεί οδηγούνται στην Ασφάλεια.

Οι φοιτητές αντέδρασαν στην εισβολή της Αστυνομίας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Τι οδήγησε στον άγριο ξυλοδαρμό του καθηγητή – Οι υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη

Ο καθηγητής στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς μετά τον ξυλοδαρμό του, περιέγραψε την επίθεση εις βάρος του ως υποκινούμενη, υποστηρίζοντας ότι είχε «προσωπικές διαφορές» με τρεις καθηγητές του Ιδρύματος.

Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, φέρεται μιλώντας στους αστυνομικούς, να συνδέει την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα σε βάρος ενός συναδέρφου του. Πρόκειται για μια διαδικασία, στην οποία ο καθηγητής είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η υπόθεση αφορά σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και για το οποίο έχουν ενημερωθεί τόσο οι δικαστικές αρχές, όσο και κυβερνητικά στελέχη.

Ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία. Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και, στη συνέχεια, υπάρχει ζήτημα έρευνας σεξουαλική εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018 – 2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Δηλαδή, έκανε λόγο για μια επικερδή επένδυση, εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες». Ωστόσο, μετά παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για το αδίκημα της απάτης.

ΑΣΟΕΕ: Τι λένε συνάδελφοι του καθηγητή

Όμως, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με την επίθεση.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής παρέμενε στη θέση του, γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις