Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αττική: Ανοίγουν λόγω κακοκαιρίας μαγαζιά που πωλούν συσκευές θέρμανσης

καιρός

Με 3.500 νοικοκυριά στην Αττική να παραμένουν χωρίς ρεύμα για πολλοστή μέρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε εκτάκτως ότι ανοίγουν συγκεκριμένα μαγαζιά στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Το μέτρο θα ισχύει έως 28/02 για να μπορέσουν οι πολίτες να αγοράσουν θερμαντικές συσκευές.

Εκάλη, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμος είναι οι περιοχές στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ που παραμένουν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας των προβλημάτων και του αλαλούμ ευθυνών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Με σχεδόν 3.500 νοικοκυριά ακόμη χωρίς ρεύμα και άρα χωρίς θέρμανση, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι εκτάκτως και έως τις 28 Φεβρουαρίου στη βόρεια και ανατολική Αττική θα ανοίξουν καταστήματα που πωλούν θερμαντικές συσκευές!

Από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και τις 28 Φεβρουαρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
  • ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
  • ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Τα μαγαζιά αυτά θα ανοίξουν με βάσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν ήδη. Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να στέλνουν sms 2 στο 13033 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις