Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αττική Οδός: Αστυνομικός κουβαλά στην πλάτη κοριτσάκι – Έπρεπε να χειρουργηθεί αλλά εγκλωβίστηκε στα χιόνια

Αττική Οδός: Αστυνομικός κουβαλά στην πλάτη κοριτσάκι – Έπρεπε να χειρουργηθεί αλλά εγκλωβίστηκε στα χιόνια

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό για ώρες στη διάρκεια της κακοκαιρίας ήταν και ένα μικρό κορίτσι. Το παιδάκι επρόκειτο να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο, όμως, βρισκόταν με τον πατέρα του παγιδευμένο στον αυτοκινητόδρομο. 

Μέσα στη σφοδρή χιονόπτωση και το ψύχος, άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν στην Αττική Οδό το κοριτσάκι που έπρεπε να χειρουργηθεί και τον μπαμπά του, να είναι εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητό τους. Χωρίς να το σκεφτεί ούτε στιγμή, ένας από τους αστυνομικούς έβαλε τη μικρή στην πλάτη του και τη μετέφερε μέχρι τον σταθμό του Προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Το παιδάκι τελικά διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και νοσηλεύεται.

Διαβάστε για τις συγκλονιστικές στιγμές στην ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook:  

«Ξημερώματα (00.30 ώρα) σήμερα. Ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. ερευνά για εγκλωβισμένα άτομα στην Περιφερειακή Υμηττού. Προτεραιότητα, ο απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού, ο πατέρας του οποίου είχε ενημερώσει ότι βρίσκονται για ώρες στο χιόνι και το κοριτσάκι έπρεπε το πρωί να πάει σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. Κινούνται πεζή για αρκετά χιλιόμετρα με κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς η προσέγγιση με όχημα ήταν αδύνατη. Οι αστυνομικοί τους εντοπίζουν και χωρίς δεύτερη σκέψη μεταφέρουν το κορίτσι στην πλάτη τους μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, απ’ όπου μαζί με τον πατέρα της παρελήφθησαν από άλλους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο σπίτι τους.

Παράλληλα, η ίδια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., μέσω οδηγιών προσανατολισμού εντόπισε και στρατιωτικό ιατρό, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας, είχε έντονη δυσφορία και έχριζε άμεσης φροντίδας. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής της, η ομάδα παρείχε τα προσωπικά της εφόδια σε νερό και φαγητό σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη».

Δείτε την ανάρτηση και τις φωτογραφίες:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις