Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σάλος στα social media για τον χιμπατζή που θανατώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σάλος στα social media για τον χιμπατζή που θανατώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της θανάτωσης ενός χιμπατζή ο οποίος απέδρασε από το κλουβί του Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Χρήστες των social media καταφέρονται κατά του Αττικού Πάρκου, λέγοντας πως τον δολοφόνησαν επειδή ο χιμπατζής θέλησε να είναι ελεύθερος.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν απλά να περιμένουν να επιδράσει το ηρεμιστικό που του χορήγησαν.

Μάλιστα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το απόγευμα.

Ο χιμπατζής που θανατώθηκε ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Ήταν ηλικίας 27 ετών και με ύψος 1,80 μέτρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, κατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά. 

Δείτε τι ανέφερε για το περιστατικό το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή του alpha male χιμπτατζή.  Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας, παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα» αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στην ανακοίνωσή του. «Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου, ζώου».

Επίσης αναφέρει πως «Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5 -10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του, μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους που βλέπουν την συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωση τους»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις