Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυστηρό μήνυμα Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό

Αυστηρό μήνυμα Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ξεκαθάρισε ότι αν δεν εμβολιαστούν οι 500.000 με 700.000 χιλιάδες πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό. Αν εμβολιαστούν, θα είναι πιο ήπιο όπως είπε…

«Ήδη συζητάμε παρά πολύ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς». Ο κύριος Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα τους μάγειρες, που για να μπορέσουν να εργαστούν πρέπει να έχουν κάνει ορισμένα εμβόλια.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ενώ πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών αν των 50 ήταν 35% πλέον έχει πέσει στο 25% και διευκρίνισε με νόημα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε μήνυμα στον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών. Ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέγοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα απαραίτητο χειρουργείο ή κάποιο θύμα τροχαίου να μη βρίσκει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αν γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις