Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτό είναι το ηχητικό μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου

Αυτό είναι το ηχητικό μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου
Intime Αρχείο

Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το ηχητικό μήνυμα που θα αναπαράγεται από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το ηχητικό μήνυμα που θα μεταδίδεται από τα μεγάφωνα των αστυνομικών οχημάτων και θα “ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους”.

Τα ηχητικά είναι ένας μόνο από τους τρόπους για να αποτρέψουν οι Αρχές τον συνωστισμό σε πλατείες, πεζοδρόμους, άλση και άλλους χώρους όπου συνωστίζεται κόσμος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές περιπολίες έχουν αναπροσαρμοστεί για το σκοπό αυτό, ενώ εκπονήθηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα: 

Επιχείρηση – πλατείες στην Αττική – Πως θα αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ τον συνωστισμό

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εγρήγορση για την επιβολή των νέων αυστηρών μέτρων για την μετάδοση του κορονοϊού στην Αθήνα, η οποία άλλωστε βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς παρουσιάζει την μεγαλύτερη διασπορά του ιού όπως διαπιστώνεται από την ημερήσια καταγραφή των κρουσμάτων.

Έπειτα από σύσκεψη των επιτελών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας σε ανοιχτούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, περιπολικά της Αστυνομίας θα περιπολούν σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός ατόμων μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, ακόμα και στους Λόφους της Αττικής όπως στου Φιλοπάππου, στο Λυκαβηττό και στο λόφο του Στρέφη.

Click4more: Με κάμερες στις στολές τους οι αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες

Σκοπός των αστυνομικών που θα περιπολούν σε συγκεκριμένες περιοχές είναι αρχικά να ενημερώνουν τους συγκεντρωμένους, από τα μεγάφωνα του περιπολικού, πως υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού, και στην συνέχεια στην περίπτωση που οι συγκεντρωμένοι δεν συμμορφώνονται θα υποχρεώνονται σε απομάκρυνση από το σημείο.

Με οδηγό την εμπειρία από την καραντίνα Μαρτίου και Απριλίου, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν χαρτογραφήσει περιοχές που παρουσιάζουν φαινόμενα συνωστισμού και ήδη έχουν διαμοιραστεί τα σχετικά στοιχεία στα πληρώματα των περιπολικών που έχουν βραδινή υπηρεσία, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και να περιοριστούν τα φαινόμενα συγκέντρωσης ατόμων.

Οι περιπολίες των αστυνομικών θα είναι αυξημένες μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου όπου και αναμένεται η λήξη των νέων έκτακτων μέτρων αφού πρώτα έχουμε απτά αποτελέσματα όσων αφορά στην μειώσει των ημερησίων κρουσμάτων, έτσι όπως όρισε την ημερομηνία ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις