Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Είχε πέσει θύμα bullying αποκαλύπτουν συμμαθητές του

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Είχε πέσει θύμα bullying αποκαλύπτουν συμμαθητές του

Αν και ήξερε πολεμικές τέχνες, ως αθλητής στο παγκράτιο, ο 14χρονος Μάκης δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι σε άλλο παιδί. Και αυτό το ήξεραν κάποιοι νταήδες στο σχολείο του, στα Κάτω Πατήσια. Το νεαρό αγόρι που έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή είχε πέσει θύμα bullying, αποκαλύπτουν συμμαθητές τους.

Η αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού έχει συγκλονίσει τους πάντες. Όχι μόνο όσους τον γνώριζαν και λένε πόσο καλό και άκακο παιδί ήταν, αλλά και όσους δεν τον είχαν γνωρίσει ποτέ. Στο σχολείο του, στα Κάτω Πατήσια, οι συμμαθητές του είναι μουδιασμένοι από το τραγικό νέο του θανάτου του. Δυο συμμαθητές του μίλησαν στο newsit.gr και αποκάλυψαν ότι ο φίλος τους είχε πέσει θύμα bullying λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο.

Αποκαλύπτουν την επίθεση που δέχτηκε από τους νταήδες του σχολείου την περασμένη Παρασκευή. «Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω», λέει στο newsit.gr ένας μαθητής.

Όλοι στο σχολείο του 14χρονου Μάκη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Κάνουν λόγο για ένα «πολύ ευγενικό και καλό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν, ήταν από τα καλύτερα παιδιά που έχω δει, ήταν χαρά Θεού, γι’ αυτό είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι στο σχολείο».

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια – Φταίει το Blackout Challenge;

Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά». Και δεν το ήξερε κανείς. 

Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Όσον αφορά τώρα το «blackout challenge», το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετικά με το τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία, τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο δεν γνωρίζουν αν συμμετείχε σε μια τέτοια “πρόκληση”. 

Η αστυνομία που ερευνά τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το νεαρό αγόρι δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες αλλά και από τα στοιχεία που θα δώσουν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, να φτάσουν στην άκρη του νήματος ώστε να προσφέρουν στους γονείς και τον αδερφό του την απάντηση στο τεράστιο “γιατί”. 

Μιλώντας για το επικίνδυνο παιχνίδι, επισημαίνουν ότι «γενικά είναι διάσημο στους νέους, το κάνουν γενικά πάρα πολλοί και στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Σε αυτό το παιχνίδι ουσιαστικά δένεις κάτι στο λαιμό σου και προσπαθείς να το βγάλεις χωρίς να πνιγείς. Και μετά το βιντεοσκοπείς και το ανεβάζεις. Οι πιο πολλοί το κάνουν γιατί είναι trend».

Αντίο με καπνογόνα και συνθήματα

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σχολείο όπου πήγαινε ο 14χρονος, στα Κάτω Πατήσια. Ο διευθυντής του σχολείου, που είχε μιλήσει νωρίτερα στο newsit.gr, είχε πει ότι οι μαθητές προγραμμάτιζαν να αποφαιρετίσουν τον συμμαθητή τους με τον δικό τους τρόπο. 

Αφού το πρωί άφησαν λουλούδια στο θρανίο του, το μεσημέρι, κατέβηκαν στο προαύλιο και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομά του: «Μάκης». 

Άναψαν καπνογόνα και άρχισαν να το φωνάζουν ρυθμικά και δυνατά, εν μέσω χειροκροτημάτων. Ήταν ο τρόπος τους να του πουν το τελευταίο αντίο…  

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις