Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Black Friday 2018 προσφορές από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

Black Friday 2018

Black Friday 2018 από… σήμερα και κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Τα μεγάλα καταστήματα ξεκίνησαν ήδη τις εκπτώσεις, και οι δράσεις κορυφώνονται την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Black Friday 2018 είναι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, αλλά αρκετές αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και μεγάλα καταστήματα ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα τις προσφορές σε χιλιάδες προϊόντα για όλα τα γούστα και κάθε βαλάντιο. Mεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, με σκοπό να προλάβουν και τον ανταγωνισμό, ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 19/11/2018 τις προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα, ενώ οι εκπτώσεις θα κορυφωθούν τη μέρα της Black Friday, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

H Black Friday είναι μία σημαντική ευκαιρία για τους καταστηματάρχες που δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη, αλλά να προετοιμαστούν ώστε αυτή η προωθητική ενέργεια να δώσει μια ακόμη ανάσα στην ταλαιπωρημένη αγορά, και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να προβούν σε συμφέρουσες αγορές. Η Black Friday 2018, σηματοδοτεί στην πραγματικότητα και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Συνήγορος του Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, Αθηνά Κοντογιάννη, με αφορμή και τη φετινή “Black Friday”, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν προκειμένου να συγκρίνουν τις τιμές και να είναι βέβαιοι ότι το κέρδος από την προσφορά είναι πραγματικό.

«Τυχόν εξωφρενικές προσφορές των ημερών πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και προγραμματισμό. Οι καταναλωτές, πριν ψωνίσουν, πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς, ήδη πριν ξεκινήσει η «Black Friday», ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν τις τιμές στα είδη που έχουν επιλέξει και να είναι βέβαιοι ότι το όφελος από την προσφορά είναι πραγματικό.

Black Friday 2018 – Πραγματική ευκαιρία

Η διαδικτυακή αναζήτηση μέσα από τις ιστοσελίδες των καταστημάτων είναι χρήσιμο εργαλείο και διευκολύνει τη σύγκριση και τον εντοπισμό της πραγματικής ευκαιρίας. Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές ότι οι πλασματικές προσφορές συνιστούν παραπλανητική εμπορική πρακτική και απαγορεύονται. Παραπλανητική πρακτική συνιστά, επίσης, η αναγραφή και παρουσίαση υψηλών ποσοστών προσφοράς, τα οποία, ενώ παρουσιάζονται ως γενικά ή ό,τι αφορούν ευρείες κατηγορίες ειδών στην πραγματικότητα, καλύπτουν ελάχιστα προϊόντα-“κράχτες”», τόνισε η Αθηνά Κοντογιάννη.

Όπως επεσήμανε, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία του Καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες, πρέπει να αναγράφονται η αρχική και η μειωμένη τιμή των προϊόντων που πωλούνται σε προσφορά και, προαιρετικά, το ποσοστό της μείωσης.

«Κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα», σημείωσε.

Κάλεσε επίσης τους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και στα προφίλ που πωλούν προϊόντα στα social media, χωρίς να αναφέρουν πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (πλήρης εταιρική επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, αριθμό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ, ΑΦΜ, e- mail), είτε εδρεύουν στην Ελλάδα είτε σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Black Friday συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για να έχουν υπόψη τους, λίγο πριν τις μεγάλες εκπτώσεις της Black Friday.

Διενεργήστε έρευνα αγοράς από νωρίς. Βρείτε και ξεχωρίστε τα προϊόντα που ίσως σας ενδιαφέρουν, σημειώστε την τιμή τους για να μπορέσετε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν την Black Friday.

Όχι στις βιαστικές αγορές. Αγοράστε μόνο τα πραγματικά που χρειάζεστε ή που τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι απαγορευτική η τιμή τους για την τσέπη σας. Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς, και συγκρίνετε τιμές αλλά και ποιότητα προϊόντων.

Μην αγοράσετε ένα προϊόν γιατί απλά είναι σε προσφορά. Μελετήστε όσο καλύτερα μπορείτε και διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται και στις ανάγκες σας. Αναζητήστε κριτικές για την ποιότητα του προϊόντος, και αξιολογήστε το με βάση την τελική τιμή, και όχι την έκπτωση που σας προσφέρεται.

Αξιοποιήστε το ίντερνετ. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, αλλά και κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Δείτυε επίσης και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές, και κάνετε την τελική επιλογή σας.

Μην είναι η τιμή το μόνο κριτήριο. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα προϊόν μεγάλης αξίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από τώρα. Την ημέρα του Black Friday 2018 θα υπάρξουν πολλές προσφορές και μπορεί να παρασυρθείτε. Αν καθορίσετε όμως από νωρίς τον ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για αγορές, τότε πιθανόν να οδηγηθείτε σε πραγματικά έξυπνες και χρήσιμες αγορές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις