Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δακτύλιος 2019: Πότε μπαίνει σε εφαρμογή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δακτύλιος 2019: Πότε μπαίνει σε εφαρμογή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2019. Σε διακοπές είναι ο δακτύλιος, καθώς κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε πότε επιστρέφει το μέτρο για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2019. Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ακόμη σε… διακοπές, καθώς ανεστάλη το μέτρο λόγω του καλοκαιριού και όλα τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Η Παρασκευή 21/07 ήταν η τελευταία ημέρα εφαρμογής του για την περίοδο 2018-2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομία, «τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 01 Ιανουαρίου 1996, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελευθερίου Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρηγορίου Λαμπράκη έως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν».

Δακτύλιος 2019: Πότε τίθεται ξανά σε ισχύ το μέτρο

Η Αστυνομία τονίζει πως όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 θα ισχύσουν τα αντίστοιχα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), για την περίοδο 2019-2020.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Από 30 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 17 Ιουλίου 2020 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:
Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).
Και τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν τα παραπάνω μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις