Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο» – Το νέο ενημερωτικό spot από την Πυροσβεστική και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο» – Το νέο ενημερωτικό spot από την Πυροσβεστική και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο»! Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα στα νέα ενημερωτικά spot (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά) της Πυροσβεστικής και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Γιατί η φωτιά έχει δύναμη και δεν έχουμε το περιθώριο να την υποτιμούμε! Γιατί η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα και αυτό που δεν περιμέναμε ποτέ να συμβεί, συμβαίνει», ακούγεται σε ένα από τα spot ενημέρωσης για την περίοδο του καλοκαιριού και την επικινδυνότητα των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια του ενημερωτικού spot περιγράφεται πόσο εύκολο είναι, συνηθισμένες δραστηριότητες στην ύπαιθρο, όπως το κάψιμο ξερόκλαδων ή ακόμη μια καθημερινή συνήθεια στο εξοχικό μας όπως ένα barbeque με φίλους, να προκαλέσουν μια τεράστια καταστροφή.

«Όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι 9 στις 10 πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινη παρέμβαση, από ανθρώπινο λάθος. Όσο, λοιπόν, πλησιάζουμε στην “καρδιά” της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε διπλά προσεκτικοί και δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!», επισημαίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.

Δείτε το τηλεοπτικό spot για τις πυρκαγιές:

Ακούστε τα ραδιοφωνικά spot για τις πυρκαγιές:

Όλο το υλικό της ενημερωτικής καμπάνιας, καθώς και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις