Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – Ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – Ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν

– Καθηγητής Γυμνασίου υπέβαλλε παραίτηση που δεν έγινε δεκτή ως εκπρόθεσμη
– Σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο για να τον απολύσουν
– 7 μήνες μετά έγινε δεκτή η παραίτησή του και ένα μήνα μετά ανακλήθηκε
– Τελικά θα τον απολύσουν για να τον μετρήσουν στους απολυμένους υπαλλήλους του Δημοσίου
– “Θα με τρελάνουν” λέει ο καθηγητής στο Newsit

Για τις απίθανες ιστορίες γραφειοκρατίας και τρέλας του ελληνικού Δημοσίου έχει χυθεί πολύ μελάνι τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ιστορία όμως που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΝΕΤ με έναν καθηγητή που ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν, ξεπερνά κάθε άλλη ιστορία που έχουμε συναντήσει.

Ο 36χρονος Αλέξης Χριστοδούλου είναι καθηγητής πληροφορικής, πλήρους απασχόλησης και δίδασκε στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και σε άλλα σχολεία της Μεσσηνίας τα τελευταία 9 χρόνια.

Τον Αύγουστου το 2012 υπέβαλλε την παραίτησή του καθώς αποφάσισε να ανοίξει τη δική του καινοτόμα επιχείρηση, την locish.com,  με μια πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να αγοράζουν πληροφορίες από τους κατοίκους της πόλης την οποία πρόκειται να επισκεφθούν.

H παραίτηση ωστόσο του κυρίου Χριστοδούλου δεν έγινε δεκτή με την αιτιολογία οτι την υπέβαλλε εκπρόθεσμα. Ο άνθρωπος όμως ήθελε να φύγει από το Δημόσιο για να ασχοληθεί με την επιχείρησή του. Ετσι σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο για να προκαλέσει την απόλυση του. Κανονικά μέσα σε 21 μέρες έπρεπε να απολυθεί, όμως ούτε αυτό έγινε.

Στο μεταξύ πληρωνόταν κανονικά, ωστόσο ο 36χρονος καθηγητής τα χρήματα τα φύλαγε για να τα επιστρέψει οταν του ζητηθούν, αφού ξεμπλέξει με το τέρας της γραφειοκρατίας. Τόσο έντιμος!

Τον Μάρτιο του 2013 έγινε δεκτή η παραίτησή του αλλά ένα μήνα μετά του είπαν πως ανακαλείται η παραίτησή του προκειμένου να τον…απολύσουν.

Κάποιος δηλαδή σκέφτηκε να τον βάλει στα κουκιά των χιλιάδων επικείμενων απολύσεων του Δημοσίου για να μη χάσει τη θέση του κάποιος άλλος υπάλληλος, παρά το γεγονός πως ο κύριος Χριστοδούλου ήθελε να παραιτηθεί απο τον Αυγουστο το 2012. 

Oπως δήλωσε στο Newsit o Aλέξης Χριστοδούλου “η εμπειρία που έχω εγώ από το Δημόσιο είναι οτι παρά τους στραβούς νόμους και τους κανόνες που έχει, ακόμη και όταν μπήκα στη διαδικασία να τους αποδεχτώ με την πρόθεση να φύγω για να δημιουργήσω μια δική μου δουλειά και θέσεις εργασίας και κάτι καινοτόμο, ακόμη και αν θέλεις να εφαρμοστούν οι λάθος νόμοι, ούτε αυτοί τελικά εφαρμόζονται. Πέρασαν 7 μήνες μέχρι να πιστέψω οτι κατάφερα να παραιτηθώ και πάλι μετά από ένα μήνα διαψεύστηκα καθώς έγινε ανάκληση της παραίτησης μου. Περιμένω με αγωνία να δω που θα καταλήξει όλη αυτή η πορεία.

Πέρα από τους λάθος νόμους που δεν είναι σωστοί και ορθολογικοί, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι δεν εφαρμόζονται ούτε αυτοί. Ειπα εγώ κάνω λάθος, εγώ φταίω που δεν τηρώ τη γραφειοκρατία στο 100% και απορρίφθηκε η παραίτηση μου καθώς την υπέβαλλα εκπρόθεσμα. Είπα λοιπόν, ας πάω με το γράμμα του νόμου για να προκαλέσω την απολυσή μου. Ακόμη και αυτό το πράγμα δεν εφαρμόστηκε γιατί προφανώς η ανάκληση της παραίτησης μου είναι τέχνασμα για να με βάλουν μαζί με τους απολυμένους και να μετρήσω σαν κουκί στις απολύσεις του Δημοσίου.

Αυτο που είναι το χειρότερο είναι οτι τελικά δεν ξέρω τι θα γίνει. Ακόμη και να απολυθώ αυτή τη στιγμή θα ξέρω οτι μετά από 6 μήνες κάποιοι μπορεί να ανακαλέσουν και την απόλυση μου ακόμη. Το να μην ξέρεις σε ποιο πλαίσιο κινείσαι, σε τρελαίνει γιατί δεν ξέρω τον επόμενο μήνα ποιος υπάλληλος θα σκεφτεί τι θα κάνει επάνω μου“.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Αλέξης Χριστοδούλου:

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο:το ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο; – Απολύσεις με απλή υπουργική απόφαση – Όλες οι ριζικές ανατροπές που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα

“Ντου” επιθεωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες

Ιστορίες τρέλας στο ελληνικό δημόσιο: οι ατιμώρητοι κοπανατζήδες και ο 79χρονος που έγινε… μόνιμος!

Επαναφέρουν από το παράθυρο τις μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ – Αν αποτύχει το νεο σχέδιο επανέρχεται το τσεκούρι κατά 35%!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε