Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διακοπή ρεύματος: Μπλακ άουτ στη μισή Αττική και την Πελοπόννησο από έκρηξη σε μετασχηματιστή (video)

Διακοπή ρεύματος: Μπλακ άουτ στη μισή Αττική και την Πελοπόννησο από έκρηξη σε μετασχηματιστή (video)
ΦΩΤΟ newsit.gr

Ξαφνική διακοπή ρεύματος έγινε σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της Πελοποννήσου το βράδυ της Κυριακής. Μετά από αγώνα δρόμου, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η διακοπή ρεύματος έγινε περίπου στις 23.00 το βράδυ, μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. 

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. 

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν, ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, ένα βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ.

Το αποτέλεσμα ωστόσο, ήταν να βυθιστεί στο σκοτάδι η μισή Αττική αλλά και πολλές περιοχές στην Πελοπόννησο, όπως περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας. 

Η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο – ΦΩΤΟ newsit.gr

Σύμφωνα με την Πυροσβεστικήστο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες. 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είχε ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής, όμως η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης πήγαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις