Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Διάρρηξη στο Διόνυσο: Τα τρία χρηματοκιβώτια, οι 30 πίνακες και το μεγάλο λάθος των δραστών

Διάρρηξη στο Διόνυσο: Τα τρία χρηματοκιβώτια, οι 30 πίνακες και το μεγάλο λάθος των δραστών

Επαγγελματίες διαρρήκτες «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές πίσω από το… χτύπημα στην πολυτελή κατοικία του Διονύσου, από την οποία οι δράστες απέσπασαν 200.000 ευρώ, κοσμήματα, αλλά και 30 πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων.

Οι δράστες που εισέβαλαν στο διώροφο σπίτι του επιχειρηματία, αλλά και στα γραφεία της κατασκευαστικής του εταιρείας, που στεγάζονται στο υπόγειο του κτιρίου, ήταν πολύ καλά διαβάσμενοι. Αφού ξήλωσαν τη σειρήνα του συναγερμού, την έβαλαν σε ένα κουβά, προκειμένου να τη «φιμώσουν», ενώ ταυτόχρονα έκοψαν τα καλώδια του τηλεφώνου και του internet.

Χώρις να χάσουν χρόνο, παραβίασαν παράθυρο του πρώτου ορόφου και μπήκαν στο γραφείο του επιχειρηματία. Στην ντουλάπα του συγκεκριμένου δωματίου, υπήρχε ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι δράστες το άνοιξαν με τη χρήση τροχού. Από το συγκεκριμένο «σιδερένιο κουτί» αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα – κειμήλια και ένα ποσό κοντά στα 200.000 ευρώ. Παράλληλα, πήραν και το καταγραφίκο μηχάνημα των καμερών ασφαλείας που ήταν τοποθετημένο κοντά στο χρηματοκιβώτιο.

Ο… θησαυρός του υπογείου

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το σαλόνι, από το οποίο αφαίρεσαν τρία κηροπήγια, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το υπόγειο γκαράζ, όπου υπήρχαν άλλα δύο χρηματοκιβώτια. Και από αυτά οι διαρρήκτες -αφού τα παραβίασαν με τη χρήση τροχού- αφαίρεσαν κοσμήματα, αλλά και έγγραφα της εταιρείας.

Εκτός όμως από το περιεχόμενο των τριών χρηματοκιβωτίων, οι δράστες πήραν από το οίκημα και 30 πίνακες επώνυμων ζωγράφων που ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη στο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η διάρρηξη στο σπίτι του, στο υπόγειο του οποίου στεγάζονται και τα γραφεία της κατασκευαστικής του εταιρείας, σημειώθηκε το διάστημα από τις 12 το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου έως και τις 07:30 το πρωί της 18ης Μαρτίου. Ο ίδιος -όπως ανέφερε- απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην επαρχία και ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τη διάρρηξη. Παράλληλα, είπε στους αστυνομικούς ότι ο τελευταίος υπάλληλος από το γραφεία της εταιρείας του έφυγε στις 7 το απόγευμα της 17ης Μαρτίου, ενώ επισήμανε ότι θα προσκομίσει όλη τη λίστα με τους πίνακες που του αφαιρέθηκαν.

Οι δράστες παρότι κατάφεραν να μπουν και να φύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το πολυτελές κτίριο του Διονύσου με λεία εκατοντάδων ευρώ, φαίνεται να υπέπεσαν σε ένα λάθος. Στο χώρο του υπογείου, εντοπίστηλαν δύο γάντια. Ένα σκισμένο, χρώματος μαύρου κι ένα μπορντό, τα οποία κατασχέθηκαν, προκειμένου να ελεγχθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις