Site icon NewsIT

Δώδεκα “Τέμπη” στους δρόμους

08.01.2010 | 13:08
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τρία “ενεργά” σημεία με κατολισθήσεις, άλλα τρία χωρίς παράδρομο σε περίπτωση κατολίσθησης

και αμέτρητα χιλιόμετρα επικίνδυνων δρόμων που κατά τα άλλα βαφτίζονται ευρωπαϊκών προδιαγραφών υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Ακόμη και η πολυδιαφημισμένη “Εγνατία Οδός” ο πιο νέος και ασφαλής, κατά τα άλλα, δρόμος της χώρας θα κλείσει τελείως στην περίπτωση που γίνει μια κατολίσθηση στις σήραγγες Καστανιάς και Δρίσκου, αλλά και σε ολόκληρο το τμήμα Γρεβενά-Παναγιά καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι και εναλλακτικές διαδρομές.
ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στο 195ο χλμ στην Παναγοπούλα επί χρόνια πέφτουν βράχια συνεχώς. Το επικίνδυνο σημείο έχει μήκος 300 μέτρα και σε περίπτωση μεγάλης κατολίσθησης η κυκλοφορία θα πρέπει να γίνεται μέσω της παλιάς Ε.Ο. Αυξάνοντας τη διαδρομή ως και κατά μία ώρα.
ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σε πολλά σημεία στην περιοχή της Τσακώνας το έδαφος είναι σαθρό και η νέα οδός δεν έχει πρόβλεψη για παράδρομο.
ΔΙΑΚΟΦΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ο δρόμος το χειμώνα είναι πολυσύχναστος λόγω χιονοδρομικού, όμως δεν έχουν γίνει έργα. Αποτέλεσμα οι συχνές κατολισθήσεις να αποκλείουν για ημέρες τα Καλάβρυτα από τα γύρο χωριά.
ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στα 10 χιλιόμετρα από τη γέφυρα ο δρόμος είναι κυριολεκτικά σκαμμένος στο βράχο και σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων πέφτουν βράχια σε περιόδους βροχών και παγετού.
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΡΤΑΣ
Κόπηκε ο δρόμος στο 18ο χλμ για τρεις ώρες τα ξημερώματα στις 07/01- γνωστή ως προβληματική η διασταύρωση για Σκλήβανη- διαρκές το πρόβλημα και από το 30ο ως το 35 χλμ στις πηγές του Λούρου με πέτρες και βράχια να πέφτουν όταν βρέχει ή έχει πάγο.
ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Αδιάβατος γίνεται συχνά λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος στο 36ο χλμ στον Άγιο Βλάση και τα αυτοκίνητα αναγκάζονται να κάνουν κύκλο μέσω χωματόδρομου, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στη Φραγκίστα.
ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΙΨΟΥ-ΡΟΒΙΕΣ-ΛΙΜΝΗ
Μέρα παρά μέρα κλείνει ο δρόμος το χειμώνα καθώς σε όλο το μήκος του σημειώνονται πτώσεις βράχων.
ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΑΦΥΤΟΣ
Οι κατολισθήσεις πριν 20 ημέρες έφεραν στην επιφάνεια ένα πρόβλημα δεκαετιών καθώς ενώ το φαινόμενο είναι συχνό δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες εργασίες.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ
Στη μοίρα του αφέθηκε ο δρόμος καθώς φαίνεται το βάρος έχει πέσει στην Εγνατία με αποτέλεσμα σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής να σημειώνονται πτώσεις βράχων όταν υπάρχει βροχόπτωση.
Σε όλα αυτά προσθέστε το ότι πάει πίσω το “άνοιγμα” των Τεμπών (σχετικό άρθρο), αλλά και τα προβλήματα με κατολισθήσεις στους εναλλακτικούς δρόμους για την παράκαμψή τους (σχετικό άρθρο).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version