Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δραματική έκκληση Σύψα: «Τηρήστε τα μέτρα – Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό»

Δραματική έκκληση Σύψα: «Τηρήστε τα μέτρα – Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό»

Τα δόντια του δείχνει ο κορονοϊός στη χώρα μας. Η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων και η χαλαρότητα ανησυχούν τους ειδικούς που ζητούν νέα μέτρα. Ποιος ο φόβος Σύψα για αυτούς που θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα να απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Την ώρα που η χώρα μας μετρά μόνο σήμερα 262 νέα κρούσματα κάνει λόγο για εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα. «Όταν παίζουμε με τον ιό, ο ιός σκοτώνει. Ο κορονοϊός αργά ή γρήγορα θα επεκταθεί στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες και θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι φοβερά επικίνδυνο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Τηρείτε τους κανόνες  αποστάσεων. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για να εκτραπούν τα πράγματα εντελώς στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε ένα πλήρες δεύτερο κύμα. Φοβόμαστε πολύ όταν όλοι αυτοί επιστρέψουν από τα νησιά στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τον ιό ο οποίος διασπείρεται χωρίς κανέναν έλεγχο. Θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.  Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

Click4more: Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκαν» τα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη! Πού εντοπίζονται τα 262

Παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορονοϊό (στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθυμίζει στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις»

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

Σχετικά με την 27χρονη διασωληνωμένη ειδικευόμενη γιατρό στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε. 

Πηγή ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις