Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται επικίνδυνη κουτάλα

ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μετά από ελέγχους στο προϊόν «Τρυπητή κουτάλα Nylon Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12cm» βρήκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα και πράσινο χερούλι, με εμπορική ονομασία ” Τρυπητή κουτάλα  Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12cm”, κινεζικής προέλευσης,  και με αριθμό γραμμοκώδικα  8434485092199. Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση ABC Mega Shopping IKE Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 120, Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου έγινε η δειγματοληψία και διακινήθηκε  από την M1 Store IKE, Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη, Άγιος Ι. Ρέντης Αττικής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις