Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εφιάλτης: 1.000 εισαγωγές ασθενών covid στην Επικράτεια σε 48 ώρες!

Εφιάλτης: 1.000 εισαγωγές ασθενών covid στην Επικράτεια σε 48 ώρες!
Η εικόνα είναι από το βράδυ της Κυριακής 21/03/2021 στον Ευαγγελισμό

Τον εφιαλτικό αριθμό των 1.000 εισαγωγών έφτασαν μέσα σε ένα 48ωρο, οι ασθενείς με κορονοϊό που βρέθηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας αναζητώντας ιατρικές υπηρεσίες.

Τους 440 άγγιξαν οι ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο μόνο στις εφημερίες της Αττικής, σε νοσοκομεία που θύμιζαν νοσοκομεία εμπόλεμης ζώνης. Με άλλα λόγια σχεδόν οι μισοί! Η πιο δύσκολη εβδομάδα που θα δοκιμάσει τις αντοχές του ΕΣΥ, μόλις άρχισε.

Click4More Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία – Σε απόγνωση οι Εντατικολόγοι για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Με κομμένη την ανάσα οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, βλέπουν ένα τεράστιο κύμα σαν «τσουνάμι» να έρχεται κατά πάνω τους. Οι ασθενείς με κορονοϊό που εισάγονται καθημερινά στο Σύστημα Υγείας αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο αυτήν την εβδομάδα. Τα νοσοκομεία, τουλάχιστον ως προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχουν εξαντληθεί, αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο της κατάρρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 12:30, 40 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. 

Οι αριθμοί τρομάζουν: Σχεδόν 1.000 ασθενείς εισήχθησαν το τελευταίο 48ωρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ στην Αττική μέχρι τη λήξη της εφημερίας σήμερα το πρωί, αναζήτησαν περίθαλψη 240 πάσχοντες Covid, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του ΕΣΥ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 200 νέοι ασθενείς που έκαναν εισαγωγή μέχρι το πρωί της Κυριακής και οι ακόμη 240 μέχρι σήμερα, υπεραναπληρώνουν ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 400 κλινών, όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός.

Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία της Επικράτειας -δημόσια και ιδιωτικά- πλησιάζουν τους 5.000, ενώ οι 2.085 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο Αττικής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ,  οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 674 και τους 368 οι ασθενείς στις ΜΕΘ της Αττικής.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις