Έγιναν ξαφνικά όλοι φιλόζωοι στην καραντίνα – Τι τύχη είχαν τα σκυλάκια μετά το πρώτο lockdown

Από τις 5 Νοεμβρίου που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η επιβολή νέας καραντίνας διάρκειας τριών εβδομάδων ως τις 30 του ίδιου μήνα για το σύνολο της χώρας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση στα αιτήματα υιοθεσίας αδέσποτων.

Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης αδέσποτων προς υιοθεσία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και εκτιμάται ότι δεν οφείλεται στην ξαφνική ανάπτυξη του φιλοζωικού συναισθήματος.

Οι υποψίες των εκπροσώπων φιλοζωικών εταιρειών και οργανισμών πως τα αδέσποτα σκυλιά αποτελούν πρόσχημα για την παράκαμψη των περιορισμών της καραντίνα και όχι το αντικείμενο πραγματικού ενδιαφέροντος προήλθε τόσο από την ραγδαία αύξηση των αιτημάτων (ασυνήθιστη ακόμα και σε σχέση με την πρώτη καραντίνα) αλλά και από την επιμονή των περισσοτέρων ενδιαφερομένων φιλόζωων για την επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια φιλοζωική οργάνωση τα αιτήματα υιοθεσίας αδέσποτων των πρώτων ημερών από την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας ισοδυναμούσε με το σύνολο των αιτημάτων ενός έτους!

Κάνουν delivery τα κατοικίδια

Υιοθεσία δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί εν μέσω καραντίνας καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση για έναν τέτοιο σκοπό.

Όπως εξηγεί ο κ. Δημήτρης Γραμματικάκης, επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων και σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλου υπάρχει μια άλλη διαδικασία που μπορούν να γίνουν υιοθεσίες αυτή τη περίοδο και δεν είναι άλλη από αυτήν της επικοινωνίας μέσω Skype και πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης και αν καλύπτονται οι προϋποθέσεις.

Π.χ. να υπάρχει ιδανικός αρκετός χώρος για ένα κατοικίδια τότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υιοθέτησης και μάλιστα να αποσταλεί με ειδικό pet taxi όπως τα λένε στον νέο ιδιοκτήτη μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Χρησιμοποιούν ως πρόφαση την βόλτα με το κατοικίδιο για να βγουν από την καραντίνα

Ένα φαινόμενο που καταγγέλει ο κ.Γραμματικάκης είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της καραντίνας πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν κατάχρηση της βόλτας για τα κατοικίδια για να καλύψουν δικές ανάγκες και να βρουν δικαιολογία και να βγουν από το σπίτι. «Κάτι τέτοιο δεν είναι ηθικό», αναφέρει.

Συμβουλές για την καραντίνα και τα κατοικίδια

Πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στα κατοικίδια μας εν μέσω καραντίνας καθώς αντί να ασχολούμαστε με τα social media ή την τηλεόραση καλό θα ήταν να παίζουμε περισσότερη ώρα με αυτά καθώς και αυτά λαμβάνουν έτσι περισσότερη αγάπη και φυσικά κάνουν καλό και σε μας τους ίδιους.

Μετά την καραντίνα άφησαν πολλά ζώα στο δρόμο ή τα επέστρεψαν σε φιλοζωικές

Μετα το πρώτο lockdown παρατηρήθηκε αύξηση των αδέσποτων ζώων καθώς πολλοί τα άφησαν η τα επέστρεψαν σε φιλοζωικές γιατί δεν μπορούσαν να τα διαχειριστούν  και να αφιερώνουν τον χρόνο που χρειάζεται ένα κατοικίδιο και τα άφηνα πολλές ώρες μόνα όταν πλέον επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους ή και κάποιοι φοβήθηκαν μετά τις έρευνες που δημοσιεύθηκαν και προβλήθηκαν ότι όσοι έχουν σκυλιά έχουν αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολεία: Η ημερομηνία που κερδίζει έδαφος για γυμνάσια και λύκεια – Οι σκέψεις για την εστίαση

Σχολεία: Η ημερομηνία που κερδίζει έδαφος για γυμνάσια και λύκεια – Οι σκέψεις για την εστίαση

Ανησυχία για το κατά πόσο θα τηρήσουν τα μέτρα οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Ο δείκτης θετικότητας φέρνει αισιόδοξα μηνύματα. Ανάσα για την αγορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Τι θα γίνει με την εστίαση.
Στάη για καταγγελία Μπεκατώρου: Όλοι ξέραμε ότι αυτά συνέβαιναν – Μου έχει τύχει και εμένα

Στάη για καταγγελία Μπεκατώρου: Όλοι ξέραμε ότι αυτά συνέβαιναν – Μου έχει τύχει και εμένα

Για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μίλησε η Έλλη Στάη. ... Διαβάστε περισσότερα
Επιφυλάξεις από τους πρυτάνεις για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Επιφυλάξεις από τους πρυτάνεις για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Σημαντική μείωση του αριθμού εισακτέων, επιπτώσεις στα περιφερειακά πανεπιστήμια και αδυναμία κάλυψης των ακαδημαϊκών αναγκών και των γνωστικών προϋποθέσεων των πανεπιστημιακών τμημάτων συνεπάγεται το νέο ... Διαβάστε περισσότερα
Παγώνη: Δέχθηκα πρόταση 14.000 ευρώ το μήνα για να δουλέψω στη Σαουδική Αραβία

Παγώνη: Δέχθηκα πρόταση 14.000 ευρώ το μήνα για να δουλέψω στη Σαουδική Αραβία

Δεν υπάρχει σύγκριση αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που δουλεύουν στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία. Αυτό επιβεβαιώνει ... Διαβάστε περισσότερα
Μπεκατώρου και Κακλαμανάκης ζητούν από τον αθλητικό Εισαγγελέα να καλέσει οκτώ νέους μάρτυρες

Μπεκατώρου και Κακλαμανάκης ζητούν από τον αθλητικό Εισαγγελέα να καλέσει οκτώ νέους μάρτυρες

Αίτημα με το οποίο ζητάει να κληθούν οκτώ νέοι μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου κατέθεσε η  δικηγόρος Έλλη Ρούσου, ... Διαβάστε περισσότερα