Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφρασε τη συγκίνησή του και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας πως είναι ο ευπατρίδης άνθρωπος που έχει περιπαθή αγάπη για τον Πειραιά και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτιρίου. Αφιέρωσε το κτίριο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης.

Τον λόγο πήρε η Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία βαθιά συγκινημένη τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια Μαρινάκη η συμβολή και η συμπαράσταση στο ιερό έργο της Μητρόπολης Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Εκκλησίας και τη Πολιτείας, αλλά και η αρωγή των ανθρώπων που συμβάλουν σε τόσο σημαντικά έργα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του «Μαρινάκειου Μέλαθρον» πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις