Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εγκλωβισμένος καρδιοπαθής στο newsit.gr: Δεν σήκωναν το τηλέφωνο στην Αττική Οδό

Εγκλωβισμένος καρδιοπαθής στο newsit.gr: Δεν σήκωναν το τηλέφωνο στην Αττική Οδό

Σχεδόν σαράντα ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που χιλιάδες οδηγοί άρχισαν να εγκλωβίζονται στην Αττική οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Την ώρα που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να παραλάβουν τα εγκλωβισμένα οχήματά τους από την Αττική Οδό, νέες συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον Γολγοθά στο δρόμο τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως μέσω του newsit.gr.

Ο Τηλέμαχος Κωστόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που έζησε επί 20 ώρες εγκλωβισμένος σε ένα όχημα στην Αττική οδό, περιμένοντας βοήθεια από τους αρμόδιους. Ο ίδιος μιλάει για την περιπέτειά του εν μέσω κακοκαιρίας στο newsit.gr και τονίζει ότι μόλις πριν ενάμιση μήνα είχε χειρουργηθεί στην καρδιά.

“Είμαι καρδιοπαθής, χειρουργημένος. Είχα χειρουργηθεί πριν από 45 μέρες. Είχα κάνει καρδιολογική επέμβαση, έβαλα μπαλονάκι. Δεν παίρνω το αυτοκίνητό μου για να πάω στην δουλειά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε και μετακινούμαι με ταξί” αναφέρει.

Ο ίδιος περιγράφει στο newsit.gr πως ξεκίνησαν όλα: “Μπήκαμε κανονικά στην Αττική οδό από την είσοδο της Ραφήνας, και 2 περίπου χιλιόμετρα, μετά τα πρώτα διόδια της Ραφήνας στην έξοδο για Ελευσίνα, μείναμε μαζί με τον οδηγό του ταξί εγκλωβισμένοι. Τους ρωτήσαμε με τον οδηγό αν μπορούμε να περάσουμε και μας απάντησαν ναι είναι ελεύθερη η Αττική οδός απλά θα καθυστερήσετε με λίγη προσοχή. Και φεύγουμε και στο ένα χιλιόμετρο σταματάει. Αυτό ήταν.

Εγώ φοβήθηκα γιατί έχω βάλει μπαλονάκι, παίρνω αντιπηκτικά, παίρνω φάρμακα πιέσεως και χάπια χοληστερίνης. Πριν 9 χρόνια είχα κάνει και διαδερμική στα νεφρά μου. Δεν ήμασταν σε κάποιο κεντρικό κόμβο και όλες αυτές τις ώρες πέρασε ένας κύριος με τα πόδια και τον ρωτήσαμε “τι γίνεται;” Και μας είπε να καλέσουμε την Αττική οδό που τους παίρναμε και δεν το σήκωνε κανείς, ποτέ.

Μετά πέρασε η αστυνομία με ένα βανάκι γύρω στις 2 με 3, μας ρώτησαν αν χρειαζόμαστε κάτι και τους είπαμε να μας φέρουν κουβέρτες, που δεν τις είδαμε ποτέ. Στο ταξί είχαμε δύο μπουκαλάκια νερό, αλλά δεν μπορούσαμε πιούμε πολύ γιατί δεν μπορούσαμε να βγούμε και έξω. Επίσης υπήρχαν και διακοπές ρεύματος στην Αττική οδό, ανοιγόκλειναν τα φώτα. Ήταν απίστευτο. Για ένα δεκάλεπτο τα φώτα στο σημείο που ήμασταν εμείς ανοιγόκλεινε και μας φόβιζε. Έλεγες μέσα σου “Ωπ τώρα τι γίνεται;”.

Δεν μείναμε γενικά πάντως χωρίς φως. Δεν μπορούσαμε να βγούμε καν από το ταξί. Νταλίκες παντού δίπλα μας και το χιόνι μας είχε καλύψει. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το όχημα και να περπατήσουμε. Και αν περπατούσα, τώρα θα είχα “στεφάνια”… Για καλή μας τύχη το επόμενο πρωί της Τρίτης κατά τις 10.10 πέρασε ο στρατός για να μας δώσει νερό και κρουασάν. Δεν θα φεύγαμε αλλά ο οδηγός του ταξί τους μίλησε και τους ζήτησε να μας βοηθήσουν να γυρίσουμε αντίθετα στην Αττική οδό για να φύγουμε”, εξηγώντας τους και την κατάσταση της υγείας του κ. Κωστοπουλου.

Ο 46χρονος περιγράφει την στιγμή που κατάφεραν να φύγουν από το σημείο και την αγωνία του για την υγεία του: “Είχε καλυφθεί τελείως από το χιόνι το αυτοκίνητο. Ήταν 4 παιδιά φαντάροι και έσκαψαν με τα χέρια τους το αυτοκίνητο, μας το καθάρισαν, μας βοήθησαν να το γυρίσουμε αντίθετα και έτσι μπορέσαμε και φύγαμε. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν έμενα εκεί, θα ήταν και το τελειωτικό. Μετά αφότου βγήκαμε από την Αττική οδό, πάω σπίτι και βλέπω ότι οι παλμοί δεν είχαν πέσει, ήταν 190, 198. Πήρα τα χάπια μου, πήγαμε στο Αγία Όλγα και στο λαϊκό γιατί ο καρδιολόγος μου και εκείνος είχε αποκλειστεί. Πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι ήδη είχε ξεκινήσει η αφυδάτωση”.

Τι λέει η δικηγόρος του

Η δικηγόρος του 46χρονου καρδιοπαθούς, Ιωάννα Παναγοπούλου μιλάει στο newsit.gr και τονίζει ότι τις τελευταίες ώρες έχουν “σπάσει” κυριολεκτικά τα τηλέφωνα από ανθρώπους που ζητούν να βρουν το δίκιο τους από την μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν είτε στην Αττική οδό είτε και σε άλλες κεντρικές λεωφόρους και δρόμους της πρωτεύουσας.

“Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει δει το φως της δημοσιότητας η αποζημίωση των 2.000€ είναι ανά εγκλωβισμένο όχημα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπως ο καρδιοπαθής εντολέας μου ο οποίος εγκλωβίστηκε όχι σε όχημα ιδιοκτησίας του στην Αττική οδό αλλά σε ένα ταξί. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν αυτός που λαμβάνει είναι ο ιδιοκτήτης του ταξί. Ο άνθρωπος όμως ο οποίος επέβαινε στο ταξί και υπέστη όλη αυτή την ταλαιπωρία δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λάβει κάποια αποζημίωση.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις συνανθρώπων μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε εταιρικά οχήματα και ήταν πάρα πολλά άτομα, δηλαδή 6, 8 άτομα σε βανάκια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάλι, δεν έχει διευκρινιστεί οι άνθρωποι που υπέστησαν την ταλαιπωρία πως θα αποζημιωθούν. Ακόμη, υπάρχουν οι περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι δεν εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό αλλά εγκλωβίστηκαν σε άλλους δρόμους της Αττικής.

Γι’αυτούς δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση για το αν δικαιούνται κάποια αποζημίωση. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις. Υπάρχουν και συνάνθρωποί μας οι οποίοι απευθύνθηκαν σε εμάς και ζητούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη διότι δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση για να καλυφθούν με κάποιο τρόπο από την κυβέρνηση δεδομένου ότι υπέστησαν ταλαιπωρία στερούμενοι το ηλεκτρικό ρεύμα πάρα πολλές ενώ είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας ή οι άνθρωποι που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στα τρένα”.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις