Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκδόθηκε η άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη στην Ελλάδα – Θα είναι 198,5 μέτρα στο Ελληνικό

Εκδόθηκε η άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη στην Ελλάδα – Θα είναι 198,5 μέτρα στο Ελληνικό

Το ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (10.08.2022) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ουρανοξύστης Riviera Tower, στο Ελληνικό, θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα.

Ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα θα βρίσκεται στο πάρκο του Ελληνικού και χθες εκδόθηκε και η άδεια για την ανέγερσή του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση στον ΣΚΑΙ, έκανε γνωστή την εξέλιξη.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης… μπερδεύτηκε και αρχικά είπε ότι ο ουρανοξύστης στο Ελληνικό θα είναι 192 μέτρα αλλά στη συνέχεια με tweet διόρθωσε τον… εαυτό του.

«Το ακριβές ύψος της άδειας του ουρανοξύστη στο Ελληνικό είναι 198,85 μέτρα και όχι 192 που είπα εκ παραδρομής το πρωί. Καλορίζικος» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η κατασκευή του ουρανοξύστης στο Ελληνικό θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

 

Του έβαλαν… νοθευμένη βενζίνη στο υπουργικό αυτοκίνητο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε επίσης και για τα καύσιμα, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν από δυο μήνες. «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές  εβδομάδες», ανέφερε.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ακόμη και στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο έτυχε να βάλει βενζίνη και να εμφανίσει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο που έγινε στο πρατήριο, το καύσιμο έβγαινε μια χαρά.

 

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την ΕΕ και πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τα διάφορα επιδόματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις