Ελλάδα

“Εκκενώνουν” πέντε ελληνικά νησιά πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Πέντε ελληνικά νησιά, χωρίς να αναφερθούν ποιά συγκεκριμένα αναμένεται να "αδειάσουν" από μετανάστες και μάλιστα πριν τη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, όπως μεταδίδει το ABC news.

To δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος υποστηρίζει πως πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτή η εκκένωση, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος δεν κατονομάζεται, θα γίνει πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 17-18 Μαρτίου.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Για τη χώρα του, ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει πως θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες μόλις η συμφωνία τεθεί σε ισχύ.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δεν έκρυψε το παζάρι της Τουρκίας, λέγοντας πως η Ευρωπαίκή Ένωση θα πληρώσει την Τουρκία για την επιστροφή των μεταναστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
11
Νεαρός έβαλε το πίτμπουλ του να επιτεθεί σε 30χρονο για να τον ληστέψει στην Ομόνοια - «Με έριξε κάτω και το σκυλί με δάγκωνε»
Ο δράστης όταν εντόπισε τον 30χρονο ξεκίνησε να τον γρονθκοπεί, ενώ την ώρα που το θύμα ζήτησε βοήθεια εκείνος έδωσε εντολή στο σκυλί να επιτεθεί
Σκύλος
15