Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας – Ένας τραυματίας

Έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας – Ένας τραυματίας

Έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (27.05.2022).

Το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αλκιβιάδου, στο σταθμό Λαρίσης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου. 

Από τη μεγάλη έκρηξη στο μίνι μάρκετ – κρεοπωλείο τραυματίστηκε ένας υπάλληλος, ο οποίος φέρει εγκαύματα. Εργαζόμενος στο μίνι μάρκετ όπου έγινε η έκρηξη ανέφερε ότι «η έκρηξη συνέβη στο υπόγειο όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου, βγήκαμε έξω αναστατωμένοι και είδαμε έναν άνθρωπο μέσα στα αίματα. Εγώ χτύπησα στα πόδια και κάηκαν λίγο τα μαλλιά μου».

Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει τον πιο σοβαρά τραυματία. Άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Οι εικόνες μετά την έκρηξη είναι χαρακτηριστικές της ισχύος της. Από το ωστικό κύμα καταστράφηκαν και καταστήματα σε αρκετή απόσταση. 

Επί τόπου βρίσκονται 3 πυροσβέστες με 1 όχημα και ο επικεφαλής τους καθώς και η ΕΛΑΣ. Επίσης, έχουν ειδοποιηθεί ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλκιβιάδου και Ιουλιανού και Αλκιβιάδου και Λιοσίων.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις