Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένας νεκρός από έκρηξη στο Highspeed 5 – Έσβησε η φωτιά – Φωτογραφίες και βίντεο

Ένας νεκρός από έκρηξη στο Highspeed 5 – Έσβησε η φωτιά – Φωτογραφίες και βίντεο

– 40χρονος έχασε τη ζωή του σε έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο πλοίο Highspeed 5
– Ο νεκρός ήταν ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος του πλοίου
– Βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας 
– Καίγεται το άνω κατάστρωμα και μετά από επίπονες προσπάθειες οι πυροσβέστες  κατάφεραν να μπουν μέσα στο πλοίο και να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο
– Λίγο πριν την έκρηξη γίνονταν εργασίες με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκρηξη σημειώθηκε στο πλοίο Highspeed 5, που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας. Πριν από λίγο βρέθηκε ένας νεκρός στο άνω κατάστρωμα του πλοίου, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο νεκρός ήταν μέλος του πληρώματος, υπεύθυνος ηλεκτρολόγος, ηλικίας 40 ετών.

Στην επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες, μετά από επίπονες προσπάθειες, κατάφεραν να μπουν μέσα στο πλοίο. Εξαρχής μέλημά τους ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου.



Η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του πλοίου, από την πλώρη, κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση. Ακολούθησε έκρηξη και εκδήλωση μεγάλης φωτιάς και πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό του Πειραιά.

Την ώρα της έκρηξης στο πλοίο βρίσκονταν συνεργεία της επισκευαστικής ζώνης, τα μέλη των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.




Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Mετάλλων Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, είχε μιλήσει στο newsit για έναν αγνοούμενο ναυτεργάτη και περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, είχε πει πως είναι τέτοιο το μέγεθος της φωτιάς που οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν στο πλοίο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε