Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελεύθερη επανείσοδος νόμιμων μεταναστών

φωτο αρχείου
φωτο αρχείου

Απόφαση του υπ. Προστασίας του Πολίτη επιτρέπει στους νόμιμους μετανάστες να επισκεφθούν την πατρίδα τους.   

Μετά την απόφαση για “λουκέτο” στο Κέντρο Υποδοχής μεταναστών στην Παγανή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε νέα απόφαση που επιτρέπει στους νόμιμους μετανάστες να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους όσες φορές θέλουν.
Η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους μετανάστες που έχουν μπλε κάρτα να πηγαίνουν στην χώρα τους για προσωπικούς, οικογενειακούς και θρησκευτικούς λόγους, όπως για παράδειγμα γιορτές. 

“Η αναβάθμιση της θέσης του μετανάστη περνάει μέσα από αποφάσεις που αναβαθμίζουν την δυνατότητά του να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς να παρεμποδίζεται από την απρόσωπη ή συχνά άκαμπτη γραφειοκρατία” είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

 Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε όποιος καταθέτει εντός της προθεσμίας αίτηση ανανέωσης της άδειας διαμονής του στην Ελλάδα να μπορεί να έχει δικαίωμα εξόδου από την χώρα. 

Η ρύθμιση αυτή πάντως δεν αφορά τα κράτη που εφαρμόζουν τη συνθήκη Σένγκεν καθώς οι μετανάστες δεν θα έχουν δικαίωμα να μεταβούν στα κράτη αυτά, παρά μόνο στις πατρίδες τους. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε