Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίδομα θέρμανσης: Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά

Το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ. Ποια η προσαύξηση για κάθε παιδί. Δείτε την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και οι πρώτες πληρωμές αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπου 700.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το επίδομα , κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ.

Τα 220 ευρώ είναι η βάση του υπολογισμού για το επίδομα. Το ποσό αυτό μάλιστα θα πολλαπλασιάζεται με τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου, ενώ προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην Απόφαση “το ύψος του επιδόματος της για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ.”

Ποιες οι αλλαγές στην Αττική

Διευκρινίσεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεοόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στοn Real Fm. Τόνισε ότι έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν , ανεξαρτήτως περιοχής 106 ευρώ φέτος να δικαιούται 96 ευρώ εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη αλλά 249 ευρώ εάν μένει σε ορεινές περιοχές του νομού, όπως στο Δήμο Αχαρνών. Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Αθήνας, το επίδομα για τη συγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνεται σε 116 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Δείτε τα ποσά ανά περιοχή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις