Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την διακοπή της δίκης

Επίθεση με βιτριόλι: Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την διακοπή της δίκης

Με 17 λέξεις η Ιωάννα Παλιοσπύρου η νεαρή γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάϊο του 2020 ενώ πήγαινε στην δουλειά της στην Καλλιθέα, περιέγραψε όλη την ψυχική της κατάσταση αλλά και έδειξε πόσο γενναίος άνθρωπος είναι. 

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου. Και φυσικά η αναφορά της ήταν για την 37χρονη Ε.Κ. που μέσα σε λίγα λεπτά της κατέστρεψε την ζωή, ρίχνοντάς της στο πρόσωπο και το σώμα βιτριόλι. 

Το δικαστήριο διέκοψε για άλλη συνεδρίαση μετά από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί, η δίκη θα αρχίσει απρόσκοπτα σε άλλη συνεδρίαση.

Παρακολουθήστε την δήλωση της Ιωάννας  

  

 

Αναβολή στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Επίσης, αποφασίστηκε αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων και πρώτη θα βρεθεί απέναντι από δικαστές και ενόρκους η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της άγριας επίθεσης για να καταθέσει. Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη. Στη σύνθεση του δικαστηρίου κληρώθηκαν τέσσερις άνδρες ένορκοι και δύο γυναίκες, αναπλωρωτές ένορκοι.

Λύτρας: Η κατηγορούμενη απέδειξε ποια είναι

«Το είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρύσει την Ιωάννα» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του για τα όσα έγιναν στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως η κατηγορούμενη «απέδειξε για μία ακόμα φορά πια είναι, δεν ήρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι».

Για το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως έχουν αποφανθεί ήδη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη και οι δικαστές με το βούλευμα τους για το ζήτημα.

  

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση της κατηγορούμενης ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε άλλη συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Σάκης Κεχαγιόγλου: Δεν μεταφέρω συγγνώμες

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο», δήλωσε μετά την αναβολή της δίκης ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της 37χρονης Έφης. Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της.

Ακόμη ανέφερε: «Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα.

Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η Ιωάννα του είπε ότι «δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για υο ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον αν η εντολέας του θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα, είπε ότι θα το πει η ίδια στην απολογία της.

  

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις