Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΡΤ προς ΣΥΡΙΖΑ: Καμία λογοκρισία Μητσοτάκη, ιδού τα στιγμιότυπα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων στο πολιτικό σκηνικό

ΕΡΤ

Μετά από μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο των social media, στην περιγραφή της οποίας αναφερόταν πως υπήρξαν «οδηγίες» για να μην «παίξουν» στον αέρα της ΕΡΤ οι εικόνες από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, στην Ικαρία, που ήταν η αφορμή για πολιτικές αντιδράσεις, η Δημόσια Τηλεόραση δίνει την απάντησή της.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης αναφέρει τα εξής:

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Δείτε τις εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΕΡΤ

ΕΡΤ ΕΡΤ

Ηλιόπουλος: «Η ΕΡΤ εξαφάνισε ειδήσεις»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του τόνισε:

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ: Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία. Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο. Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές; (πηγή Christos Xanthakis)».

Δείτε την ανάρτηση

ΚΙΝΑΛ: «Αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του πρωθυπουργού»

Λίγο αργότερα, στην επίθεση πέρασε και το ΚΙΝΑΛ, που με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Απλά μαθήματα Βόρειας Κορέας» λέει το ΜέΡΑ 25

Επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της ΕΡΤ, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και το ΜέΡΑ 25 κάνοντας λόγο για «απλά μαθήματα Βόρειας Κορέας».

«Η κυβέρνηση πιάνεται με την Ικαριώτικη γίδα στην πλάτη και ένα Λιγνάδειο λεκέ στο πουκάμισο; Κανένα πρόβλημα: αναλαμβάνει η «δημόσια τηλεόραση» να στέλνει SOS σημειώματα στους συντάκτες να μην προβάλουν τις Ικαριώτικες «ανεμελιές» του Πρωθυπουργού, όπως και να μην ξεφύγει φωτογραφία του κυρίου Λιγνάδη με κυβερνητικούς, ή επικριτική αντιπολιτευτική δήλωση αλογόκριτη», προστίθεται στην ανακοίνωση. Επίσης, το ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

«Στον αντίποδα του εγχώριου τοπίου ενημέρωσης, όπου οι άβολες ειδήσεις είτε στραγγαλίζονται από την ασφυκτική Πρωθυπουργική εποπτεία επί της ΕΡΤ και του ΑΠΕ είτε πλακώνονται κάτω από τους πακτωλούς κρατικής ενίσχυσης στα ιδιωτικά ΜΜΕ, οι Έλληνες ενημερώνονται όλο και συχνότερα από πρωτοκλασάτα Μέσα του εξωτερικού για το πόσο μπανανία θεωρούν οι κυβερνώντες τη χώρα.

Όπως τότε που η ΕΡΤ είχε μετατραπεί ξανά σε ΥΕΝΕΔ».

Και νέο «χτύπημα» ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο μετά την απάντηση από πλευράς ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες. Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε… εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00. Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το «λάθος», να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες.Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη.

Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες».

Και νέα «γαλάζια» απάντηση

Στην συνέχεια το «γάντι» σήκωσε από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του:

«Χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος να μιλάνε για την ΕΡΤ οι πρωταγωνιστές των διαγωνισμών με τα βοσκοτόπια. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου. Η δημόσια τηλεόραση από απαξιωμένο όργανο προπαγάνδας, που την ειχε καταντησει ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα με αξιοπιστία, πολυφωνία και σεβασμό στη δεοντολογία κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοί είναι ο κριτής, γι αυτό και τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν διπλασιαστεί σε λίγους μήνες. Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να σιωπά, ώστε να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες του στη δημόσια τηλεόραση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις