Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έτσι… κλειδώνετε την μείωση της προκαταβολής φόρου! Ποιοι δεν θα πληρώσουν τίποτα

σχέδιο νόμου

Από 30% έως 70% η κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου που θα εξαρτάται από το πόσο μειώθηκε ο τζίρος. Τι πρέπει να κάνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ποιοι μπορούν ακόμη και να μηδενίσουν το ποσό. Οι φορολογικές δηλώσεις που ακόμη δεν έγιναν και όλες οι απαντήσεις.

Την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την μείωσης της προκαταβολής φόρου στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, του έτους 2019, για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις οι οποίες δικαιούνται μείωση της προκαταβολής και έχουν ήδη υποβάλει φορολογική τους δήλωση, μπορούν άμεσα να επωφεληθούν από το μέτρο, υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Τα… SOS για την μείωση της προκαταβολής φόρου στο inbox σας

Μάλιστα η ΑΑΔΕ για να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι του μέτρου, τι ποσοστό μείωσης δικαιούνται, θα τους αποστείλει στο myTAXISnet προσωποποιημένο μήνυμα.

Click4more: ΔΕΗ: Μειώσεις στους λογαριασμούς! Αυτοί ωφελούνται

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογική δήλωση, θα μπορούν να την υποβάλουν απευθείας με τον μειωμένο συντελεστή προκαταβολής φόρου, καθώς την Δευτέρα θα γίνει και η ενημέρωση του συστήματος myTAXISnet με τους νέους μειωμένους συντελεστές.

Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και θα εξαρτώνται από το ποσοστό της μείωσης τζίρου.

Η μείωση θα ξεκινάει από 30% έως και το 70%, και φτάνει ακόμα και στο μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους ξεπερνά το 35%.

Μηδενική προκαταβολή φόρου και για τις εποχικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 2019.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις