Site icon NewsIT

Fitch: Η παράνομη ερωμένη των ελλήνων υπ. οικονομίας συμπεριφέρεται ως παρατημένη σύζυγος – Εξαιτίας της ανεβαίνουν τα spread- πέφτει το χρηματιστήριο

22.12.2010 | 13:36
Fitch: Η παράνομη ερωμένη των ελλήνων υπ. οικονομίας συμπεριφέρεται ως παρατημένη σύζυγος – Εξαιτίας της ανεβαίνουν τα spread- πέφτει το χρηματιστήριο

Πως μια σχέση που ξεκίνησε από το 1999 όταν την πρωτογνώρισε ο τότε υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και φούντωσε το 2004 όταν την ''σπίτωσε'' ο Ν.Χριστοδουλάκης, κατέληξε με απειλές για υποβάθμιση και χαρακτηρισμούς περί σκουπιδιών.  

Η Fitch Ratings ως το τέλος του 2011, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, θα έχει αμειφθεί, για διάφορες υπηρεσίες, από τη χώρα μας 623.000 ευρώ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να ανακοινώσει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα κατατάξει προσεχώς την ελληνική οικονομία στην κατηγορία Junk, δηλαδή σκουπίδι.
 
Ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης, δείχνει μάλιστα ζήλο και συνέπεια στην εργολαβική προσπάθεια που καταβάλει για την κατεδάφιση της ελληνικής οικονομίας.

Στα τέλη Οκτωβρίου υποβάθμισε την Ελλάδα σε Α – από Α, στη συνέχεια στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη υποβάθμισε εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας από Α- σε ΒΒΒ+, τον Απρίλιο προχώρησε σε νέα υποβάθμιση από BBB+ σε BBB- και τώρα μας απειλεί με τον χαρακτηρισμό junk που δεν αρμόζει ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.

Για αυτό και αναμενόμενη είναι η αρνητική εξέλιξη στην αγορά ομολόγων καθότι η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης με τα ελληνικά να πετάνε στις 917,6 μ.β, στις 13.00, και ταυτόχρονα το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά -1,03 % με τον δείκτη στις 1444,26 μονάδες.

Παράλληλα, τα πενταετή ελληνικά CDS διευρύνονται στις 979 μ.β.

 
 

Διαβάστε επίσης : Ο οίκος Fitch απειλεί την Ελλάδα με την κατηγορία “σκουπίδι”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version