Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι (Δευτέρα 21/7/2025) σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα σε Αναργύρους και Βαρικό, στον Δήμο Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας.
Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την κοινότητα Λεχόβου. Στο σημείο της φωτιάς στην Φλώρινα βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Νέες πληροφορίες μιλάνε για αύξηση των δυνάμεων με 75 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βαρικό Φλώρινας. Κινητοποιήθηκαν 42 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 21, 2025ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην περιοχή που καίει η πυρκαγιά υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες.
Μήνυμα από το 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη μήνυμα από το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χειμάδι Βαρικού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους οι κάτοικοι.
Activation
— 112 Greece (@112Greece) July 21, 2025
Wildfire in the area #Chimadi #Varikou of the regional unit of #Florina
Stay alert and follow the instructions of the Authorities
https://t.co/S63M24Fq0V@pyrosvestiki@hellenicpolice