Site icon NewsIT

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

11.11.2021 | 13:46

Σε εξέλιξη είναι στα Προπύλαια το φοιτητικό Συλλαλητήριο από δεκάδες Συλλόγους στην Αθήνα, με την αστυνομία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές αντιδρούν στα ελλιπή – όπως λένε – υγειονομικά μέτρα στις σχολές τους αλλά και σε άλλα ζητήμα που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, τις σπουδές τους.

Λόγω του συλλαλητηρίου είναι κλειστή η Πανεπιστημίου, ενώ κλειστοί είναι και γύρω δρόμοι.

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Η πολιτική της υποχρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, η εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας που συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις έχει φέρει τις σχολές μας σε οριακή κατάσταση! Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές συνωστιζόμαστε στις αίθουσες, αφού όπως μας λένε “δεν υπάρχουν λεφτά για καθηγητές και υποδομές” και αντιμετωπίζουμε τα υπέρογκα νοίκια, αφού “δεν υπάρχουν λεφτά για εστίες”, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 6,6 δισ. ευρώ για τις νατοϊκές ανάγκες και 13 δις για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες και πολεμικό εξοπλισμό!». σημειώνουν φοιτητικοί σύλλογοι σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν ότι «ταυτόχρονα, με ευθύνη της κυβέρνησης για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, την απουσία εμβολιαστικού σχεδίου έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα! Μάλιστα σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικών μέτρων στις σχολές μας (δωρεάν rapid test, χωρισμός σε κλιμάκια, αξιοποίηση υποδομών, προσλήψεις καθηγητών κλπ) μπορεί να οδηγήσει τις σχολές μας να ξανακλείσουν! Δεν θα το επιτρέψουμε!».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ -ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version